Illustrasjonsfoto merd. Foto: Norsk Fiskeoppdrett.

Retningslinjer for laks på land kommer på nyåret

- Departementet jobber nå med forslag til forskriftsendringer vedrørende landbasert kommersiell matfiskoppdrett av laks, som vi tar sikte på å sende på høring snart, sier Ingrid Dåsnes kommunikasjonssjef for Fiskeriministeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Torsdag skreiv kyst.no om Kristian Henriksen fra Deloitte som oppfordrer til at departementet må begynne å dele ut løyver for landanlegg, slik at de som vil satse på dette kan sette i gang.

Les også: Laks på land nær «break even» med laks i sjø

Dåsnes viser til at landbasert oppdrett er behandlet i stortingsmeldingen om bærekraftig vekst. Hovedpunktene angånde landbasert oppdrett er at Regjeringen skal åpne for at tillatelser til landbasert matfiskoppdrett av laks og ørret, kan tildeles løpende og uten vederlag. Også at Regjeringen skal sette i gang en prosess for å gjennomføre nødvendige endringer i tillatelsessystemet for landbasert oppdrett.

- Departementet jobber nå med forslag til forskriftsendringer vedrørende landbasert kommersiell matfiskoppdrett av laks, som vi tar sikte på å sende på høring snart, sier Dåsnes i en kommentar til kyst.no.

- Forskriftsbestemmelsene vil implementere forslaget fra regjeringen i meldingen om landbasert oppdrett, som Stortinget ga sin tilslutning til. Planen er at nye regler kan tre i kraft en gang ut på nyåret, legger hun til.