Oppdrag fullført: Pål Tangvik planlegger nå retur til Norge etter seks år med ansvar for SSF sine ferskvannsoperasjoner, som inkluderte tilsyn med utviklingen av deres nye RAS-anlegg. Foto: SSF.

Returnerer fra Scottish Sea Farms

Scottish Sea Farms har startet letingen etter en ny sjef for ferskvannsoperasjoner for å erstatte veteranoppdretter Pål Tangvik. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tangvik startet i SSF i desember 2014, da han kom fra Lerøy Seafood Group, som er medeier av SSF.

Tangvik fikk den gang i oppgave å revidere selskapets strategi for ferskvannsproduksjon, inkludert etableringen av det toppmoderne nye RAS-anlegget til selskapet. 

Dekker smoltbehovet

I løpet av sin tid i Skottland har han hatt tilsyn med design, plassering og byggingen av det nye klekkeriet. Tangvik har strømlinjeformet selskapets eksisterende RAS-anlegg og han har samlet et team som nå sørger for at de dekker smoltbehovet til alle Scottish Sea Farms sine 42 lokaliteter. 

- Den første generasjonen av smolt som har gått i RAS har blitt overført til sjø med dobbelt så stor gjennomsnitlig vekt kontra tradisjonelle settefiskanlegg, og fisken har vist utmerket ytelse etter overføring, uttaler SSF i en melding. 

Nå starter selskapet med levering fra andre generasjon smolt oppdrettet ved Barcaldine-anlegget.

Les hele saken her hos Kyst.no sitt søsternettsted FishFarmingExpert.com.