Illustrasjonsfoto: Ole Andreas Drønen.

REV Ocean og Havforsknings-instituttet signerer samarbeidsavtale

Avtalen mellom Havforskningsinstituttet og REV Ocean er prosjektbasert og omfatter samarbeid om skip, digitale verktøy og annen forskningsinfrastruktur.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Norge har gjennom mange tiår hatt en ledende rolle innen forvaltningen av havet, mye takket være Havforskningsinstituttet. Når REV Ocean nå bygger verdens mest avanserte forskningsskip, utvikler en global havdataplattform og jobber for å få «Verdenshavets hovedkontor» lagt til Norge, er Havforskningsinstituttet i Bergen en helt avgjørende partner og jeg ser fram til et fortsatt tett og godt samarbeid, sier administrerende direktør Nina Jensen i REV Ocean i en pressemelding.

Sissel Rogne ved Havforskningsinstituttet sier et prosjektsamarbeid med REV Ocean vil gjøre det mulig for oss å gjennomføre store, omfattende prosjekter som de ikke ville klart på egen hånd.

- Når vi er så heldige å ha en filantrop som Kjell Inge Røkke som vil bruke halve formuen sin på havet gjennom REV Ocean, er det viktig å få til gode, unike prosjekter som kan bygge kompetanse og sørge for at vi sammen klarer å svare opp på de store globale utfordringene vi står overfor for å kunne ha et rikt og rent hav å høste av, sier direktør Sissel Rogne ved Havforskningsinstituttet.