Gå til innhold
Annonse
Lokalitet Oksbåsen der SinkabergHansen har hatt rømming. Foto: SinkabergHansen
Lokalitet Oksbåsen der SinkabergHansen har hatt rømming. Foto: SinkabergHansen

SinkabergHansen melder at 49 000 laks har rømt fra lokaliteten deres Oksbåsen.

Annonse

Ved opptelling med brønnbåten «Viknatrans» ble det i dag totalt registrert 76.115 laks i merd 1 ved lokalitet Oksbåsen, skriver SinkabergHansen i en pressemelding.

Ut fra opprinnelig antall på 125.000, er nær 49.000 registrert rømt fra merden.

Tellingen foregikk i to runder. Ut fra brønnbåtens tellerapport startet første telling 09.18 og ble avsluttet klokken 11.34, mens den andre kom i gang 13.01 og pågikk til 14.23. Da var aktuell merd 1 tom for fisk.

Snittstørrelse på laksen er 2,6 kilo – og fisken ble etter begge rundene satt over i en ny merd; merd 3 ved lokaliteten. 

Karakteristisk for Oksbåsen er stor dybde under anlegget (mer enn 400 meter), samt at det også er brådypt inne ved de steile fjellsidene som omgir fjorden.

Dusør til fritidsfiskere

Den rømte fisken er helt frisk og velegnet til konsum. Fritidsfiskere som fanger laks i nærheten av anlegget tilbys 300 kroner i dusør for hver av den velkjente fettfinnen på ryggen de leverer inn som dokumentasjon.

Mottak av fettfinner kan skje på Helstad kai som SinkabergHansen disponerer. Denne ligger om lag 12 kilometer fra Oksbåsen i retning Terråk. Varsling av levering skjer til telefon 954 90 336 for å avtale levering ved Helstad kai.

- Midt i denne ulykkelige hendelsen håper vi at flest mulig vil delta i gjenfangsten, sier Svein-Gustav Sinkaberg.

Umiddelbart etter at hendelsen ble oppdaget, iverksatte personellet ved lokaliteten egen prosedyre ved rømming: Denne innebærer blant annet beredskapsnot som tetter hullet og utsett av gjenfangstgarn, samt kontroll og observasjon med ROV (undervannsrobot).

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse