Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonskart av Hallvardøy der rømmingen til Nordlaks skjedde nylig. Kart: Barentswatch.
Illustrasjonskart av Hallvardøy der rømmingen til Nordlaks skjedde nylig. Kart: Barentswatch.

Fiskeridirektoratet melder om rømming i Øst-Lofoten ved Nordlaks-lokalitet etter et ekstremvær har herjet i området i helgen. 

Annonse

Fiskeridirektoratet fått melding fra Nordlaks AS om at det kan ha rømt fisk fra deres lokalitet Hallvardøy i Øst-Lofoten, i forbindelse med uvær i helgen.

Selskapet har satt i gang gjenfangst, men det er ikke fanget mange fisk. Det står til sammen 1 million laks med en gjennomsnittsstørrelse på 1,3 kilo på lokaliteten.

- Dette er en beklagelig situasjon. Etter helgens uvær har det oppstått skader på not som har ført til rømming av laks. Vi satte umiddelbart inn alle tilgjengelige ressurser for å reparere skadene, fikk ut gjenfangstgarn og sendte melding til Fiskeridirektoratet. Hele anlegget ble inspisert med ROV på søndag, sier kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks til Kyst.no.

- Vi vet ikke hvor mange fisk som har rømt, men sannsynligvis er det et mindre omfang. Det viktigste nå er at Nordlaks i samråd med Fiskeridirektoratet jobber for å få klarhet i omfanget og årsakene slik at dette ikke skjer igjen, legger han til. 

Begrensede skader

Martinussen mener det er for tidlig å konkludere om årsaksforhold. Det er blant tema som de går gjennom sammen med Fiskeridirektoratet under inspeksjonen i dag.

- Det er snakk om begrensede skader på to ulike nøter. Begge skadene ligger i, eller like under vannlinja, legger han til.

Direktoratet ønsker beskjed hvis noen fanger rømt oppdrettslaks i området. Tips kan meldes til FMC – Fiskeridirektoratets døgnåpne vaktsentral – på telefon 55 23 83 37 / 911 03 277.

Fiskeridirektoratet skal på inspeksjon til anlegget tirsdag.

Kartutsnitt av lokalitetene i Øst-Lofoten. Kilde: Fiskeridirektoratet.
Kartutsnitt av lokalitetene i Øst-Lofoten. Kilde: Fiskeridirektoratet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse