Rudi Ripman Seim får nye ansvarsoppgaver i Benchmark Genetics Norway. Foto: Benchmark.

Rudi Ripman Seim inntar ny strategisk rolle i Benchmark Genetics

Rudi Ripman Seim (39) ble den 01.02.21 utnevnt til Head of Production Norway & Global Fish Health, som er en nyopprettet stilling i Benchmark Genetics.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rudi Ripman Seim (39), som har jobbet i forretningsområdet siden 2012, kommer fra stillingen som Head of Fish Health. Han har en mastergrad i fiskehelse fra Universitetet i Bergen, i tillegg til høyere utdanning i ledelse og økonomi fra NHH i Bergen, melder Benchmark i en pressemelding. 

Benchmark Genetics Norway AS har i dag en rekke norske samarbeidspartnere innen stamfiskproduksjon, drift av FoU-konsesjoner og forskningsprosjekter. Disse relasjonene ønsker foretaket å styrke og videreutvikle, i tråd med de langsiktige målene om å forbli en ledende genetikkleverandør i markedet.  

Den siste tiden har rammebetingelsene for stamfisk- og rognproduksjon blitt vesentlig endret, og dette medfører et behov for å samkjøre eksisterende avtaler med samarbeidspartnerne. Endret produksjonsteknologi, både til havs og på land, bidrar også til at Benchmark sine kunder vil stille nye krav til sin genetikkleverandør i årene fremover. I den nye rollen får Rudi Ripman Seim ansvaret for relasjonene med samarbeidspartnerne, og å sikre tilstrekkelig produksjonskapasitet av biosikker stamfisk og rogn for levering gjennom hele året. Han skal også tilrettelegge for at produksjonen er tilpasset de nye rammebetingelser som kreves for eksport av rogn, slik at Benchmark kan gjenoppta denne delen av selskapets virksomhet.

Seim vil fortsatt ha det overordnede ansvaret for fiskehelse i Benchmark Genetics. Utover den norske virksomheten vil han også ha ansvaret for fiskehelse og dyrevelferd for atlantisk laks i virksomhetene på Island og i Chile, tilapia i USA og reker i Colombia, USA og Asia. Til å bistå ham med fiskehelse vil Benchmark Genetics innen kort tid utlyse en stilling som fiskehelsesjef med ansvar for forretningsområdets aktiviteter på atlantisk laks i Norge og internasjonalt. Denne stillingen vil ha base i Bergen, melder selskapet.

Rette veien å gå

Rudi Ripman Seim rapporterer til Jan-Emil Johannessen som leder Benchmark Genetics. Jonas Jonasson vil fortsatt være produksjonsansvarlig  og ansvarlig for stamfisk- og rognproduksjon i foretakets egne anlegg i Norge, Island og Chile. 

Jan-Emil Johannessen, leder av Benchmark Genetics, sier stamfiskproduksjon har historisk skjedd i sjø i Norge med landsetting de siste måneder før rognproduksjon. 

- Etableringen av SalmoBreed Salten har vist seg å være en rett strategi i forhold til biosikkerhet og leveringssikkerhet til våre kunder. Her er stamfisken hele eller store deler av livet på land, og vi er overbevist om at dette er veien å gå for stamfisknæringen fremover, sier han.

- Som avlsselskap må vi fortsatt ha stamfiskgrupper i sjø, både for dokumentasjon, sikring og som supplement til rognproduksjon for det norske markedet.  Dette er et komplisert puslespill hvor mange hensyn skal tas, og jeg er glad for at Rudi Ripman Seim nå vil påta seg ansvaret for koordinering og gjennomføring.

Seim mener at Benchmark Genetics, som rognleverandør til den globale laksenæringen, har et særskilt ansvar for å sørge for at deres kunders produksjon får en god start med utgangspunkt i genetikk.

- Rognen vi leverer er sluttproduktet fra en lang prosess som krever god planlegging, høy grad av kontroll, og et tett samspill mellom fiskehelse, produksjon, genetikk og salg. Dette er både utfordrende og interessant, og jeg ser frem til å ta fatt på de nye oppgavene, avslutter Rudi Ripman Seim.