Morefish under Nor-Fishing 2018. Foto: Morefish

Rykker opp i gradene hos Morefish

Den ferske lederen liker godt å motivere folk, og ser frem til å rekruttere enda flere smarte hoder inn i firmaet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marita Spigseth (45) startet nylig som daglig leder i Morefish, etter at hun har arbeidet som prosjektleder i samme firma. 

- Jeg gikk over i stillingen i august som daglig leder uten noe dramatikk, bare omstrukturering i selskapet, poengterer hun.

- Gøy å motivere folk

Spigseth har nå jobbet noen måneder i den nye stillingen sin, og forteller til Kyst.no at hun trives med den nye hverdagen.

- Det er kjempespennende. Det skjer så mye i oppdrettsnæringen så vi vil utvikle oss og ha mer av de rette personene inn i bedriften fremover. Det er også spennende å se at man når økonomiske resultater, og det er gøy å motivere folk til å nå disse målene.

Tidligere daglig leder Svein Martinsen har nå gått over til å bli utviklingssjef og skal konsentrere seg om prosjekter og jobbe mer mot det. Han er også daglig leder i Tjeldbergodden Rensefisk som selskapet samarbeider med. 

Marita Spigseth (45) trives godt i den nye stillingen sin. Bildet er tatt under stryking av stamfisk. Foto: Privat.

- Jeg har hatt administrativt ansvar siden jeg startet i Morefish for snart fire år siden, så det er ikke veldig store forskjeller. Jeg har jobbet nært opp i mot Svein som har vært daglig leder hele veien, så det ble en liten endring nå på strukturen også, forteller Spigseth.

Fra klesbutikk til oppdrett

Fokuset hennes sier hun blir å utvikle Morefish videre.

- Vi har fått noen prosjekter som går på å hjelpe til med ledelse ute på bedrifter, og prosjekter som går på hjelp og bistand på oppbygging av anlegg. Vi vil spisse oss mer og hjelpe folk på veien mot miljøsertifiseringer, sier hun.

Spigseth ønsker også å bygge mer opp på kursplanen deres, som blant annet har stor fokus på fiskevelferd.

På fritiden er Spigseth aktiv i naturen, og liker godt å gå tur med hundene sine. Foto: Privat.

Spigseth forteller til Kyst.no at hun har vært daglig leder før, men da i en helt annen bransje.

- Jeg har ikke vært leder i oppdrettsselskap, men jeg har vært i en klesbutikk faktisk, forteller hun lattermildt.

Hun forteller at selskapet har både en og to nye personer på blokken som de vil engasjere i selskapet, uten at hun vil avsløre hvem disse er og hvilke stillinger det er snakk om.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg. 

Les også: Avslører «AGENT X»