Aqua Bio Technology ASA sine ingrediensprodukter er basert på marine råstoffer. Foto: ABT ASA

Saksøkes for over 12 millioner kroner

Zona Nordic AB (ZN) har reist erstatningssøksmål mot Aqua Bio Technology ASA (ABT) for Helsingborgs Tingsrätt med grunnlag i en påstand om at ABT ikke har overholdt sine forpliktelser etter en forliksavtale fra 2009.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kravet er angitt til NOK 12 180 000 med tillegg av forsinkelsesrenter og er beregnet med grunnlag i antatt markedsverdi på den påståtte resterende leveranseforpliktelsen fra ABT, heter det i en melding fra ABT. Forliksavtalen innebar at ABT skulle betale MNOK 3 samt, etter behov, levere ingredienser til produksjon av en av ZNs produktlinjer frem til 2017. Under avtaleperioden betalte ABT utestående beløp og oppfylte alle ordrer fra ZN.

Søksmålet synes å ha kommet som en følge av at ABT har avvist et tilbud om å kjøpe ZNs produktlinje for et større kontantvederlag. Salget av produktlinjen ble satt som en betingelse fra ZNs side for at ZN ikke skulle levere inn en historisk stor ordre på slutten av kontraktsperioden. Da produktlinjen ikke var kommersielt interessant for ABT og ZN ikke kunne dokumentere behovet for ingrediensene, valgte ABT å avslutte samtalene.

ZNs krav baserer seg på at ZN ved avslutningen av kontraktsperioden leverte en ordre som tilsvarte et volum som var over 8 ganger høyere det ZN samlet hadde bestilt over en 8 års periode. Dette samtidig som ABT i januar 2017 leverte et volum som tilsvarte ZNs historiske bestillinger de siste 8 år akkumulert - og ingrediensen har en holdbarhet på kun 2 år. ABT avviser at det er grunnlag for noe krav.