Salmar lokalitet. Foto: Salmar/Facebook.

Salmar satser på fem prosent vekst i Finnmark

-SalMar ønsker å satse for fullt på Finnmark som en av verdens best egnede regioner for fiskeri og havbruk. Som en av verdens ledende lakseprodusenter har SalMar stor tro på dette fylkets potensial som en stadig viktigere sjømatregion, Ronald Wærnes, som er selskapets Regionleder for Finnmark, i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ronald Wærnes er selskapets Regionleder for Finnmark. Foto: Salmar Nord.

- Vi har allerede innbetalt 18 millioner kroner som vederlag for produksjonsveksten. Det meste av disse pengene - 80 prosent – vil bli tilført det nyopprettede havbruksfondet, og fordelt mellom kommuner og fylkeskommuner hvor det drives oppdrettsvirksomhet, med vekt på kommuner som bidrar til vekst ved klarering av lokaliteter. Det er departementet som full og helt avgjør fordelingen mellom kommuner, sier Wærnes.

- Derfor har vi takket ja til å benytte oss av statens tilbud om fem prosent produksjonsøkning på alle våre 18 havbrukstillatelser (konsesjoner) i Finnmark, forteller Wærnes i en pressemelding fra selskapet.

Det er knyttet strenge miljøkrav til kapasitetsøkningen, med maksimalt 0,2 kjønnsmoden hunnlus i gjennomsnitt per fisk. Den nye ordningen vil derfor bli benyttet på lokaliteter som i svært liten grad er utsatt for lusepåslag, samtidig som SalMar legger ned store ressurser og arbeid i å håndtere utfordringene med lakselus innenfor alle sine produksjonsområder, forklarer Wærnes.