Daglig leder Yvonne Løvgavlen (t.v) er fornøyd med å ha fått Saltenlaks inn i Rema-butikkene i Salten. Belinda Fjeld på Fauske forteller at kundene har etterspurt produktene. Foto: Aksel Grunnvåg/Designia.

Saltenlaks setter nye rekorder

På plass i hyllene hos flere kjeder, økt etterspørsel og et godt rykte som kortreist lokalprodusert mat er Saltenlaks en av vinnerne blant røykte lakseprodukter i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra den spede oppstarten i desember 2015, da Saltenlaks, nettopp oppkjøpt av Salten Aqua, ble lansert etter revitaliseringen. Tildigere eier Bofisk er fortsatt med, men det er utvilsomt ny bruk av infrastruktur, merkevarebygging og markedstilpassning som har gjort susen. Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet.

Saltenlaks satte ny produksjonsrekord i november med 15 tonn røykte og gravede produkter direkte til forbruker.

-Normalt ligger vi på 12 tonn en god måned, sier daglig leder Yvonne Løvgalven.

Tar tid

Kjøpmann Ivar Klaussen på Rema 1000 Rognan er glad for endelig å kunne tilby kundene Saltenlaks i butikkhyllene. Foto: Sverre Breivik/Designia.

Saltenlaks med sine sju ansatte og opprinnelige resepter for godt tradisjonelt håndverk, gir lite rom for snarveier. Her er det kun tørrsalting, ekte krydder og skikkelig røyk som gjør susen.

-For oss er det viktig å ikke bli større for fort. Vi vil uansett aldri gå på akkord med produksjonsmetodene, sier Løvgavlen som innser at gamle metoder tar tid.

Her om dagen fikk hun gladnyheten hun har ventet på i snart ett år. Rema 1000 tar Saltenlaks inn i sortimentet rett i forkant av julehandelen.

Etterlyst laks

For Saltenlaks er dette et viktig steg inn i markedet. Rema 1000 har rundt 30 prosent markedsandel blant lavpriskjedene.

Klart Rema er viktige for oss. Det er mange som handler der og vi ønsker å være et alternativ i hyllene.

Salgssjef John Skoglund i Rema 1000 Nordland gnir seg i hendene.

-Vi har jobbet lenge for å få på plass en avtale og nå er Saltenlaks kommet i hyllene. Spesielt morsomt er det jo at vi til stadighet har fått spørsmål fra kundene om vi ikke skal få dette merket i kjøledisken, sier han.

Lokalt er populært

Fra å være en ren lavpriskjede for 15-20 år siden har Rema 1000 utviklet seg til å bli en matbutikk med større utvalg.

-Kundene skal ha valget mellom det rimelige og det som koster litt mer for kvalitetens skyld. Det er en filosofi vi har, sier salgssjefen i Rema 1000 Nordland.

Han tror det at Saltenlaksen er produsert hos lokale oppdrettere og produsert i Salten, gjør at flere ønsker å kjøpe produktene.

Medaljer

Saltenlaks er premiert med medaljer i samtlige valører under NM i røykte og gravede produkter siden 2009.

Hovedproduktene som tilbys er einerrøkt laks, einerrøkt ørret, Skjærgårdslaks og Sitronpepperlaks.