Illustrasjonsbilde av laks i merd. Foto: Ole Andreas Drønen

Samlokalisering og grønn tillatelse til triploid laks

NRS Farming AS avdeling Finnsnes kan med godkjennelse fra Mattilsynet nå tredoble den opprinnelige tillatelsen på 1800 tonn biomasse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kyst.no har fått tilgang til et dokument fra Mattilsynet som viser at NRS Farming AS avdeling Finnsnes har fått godkjent søknad om utvidelse og samlokalisering av grønne tillatelser.   

Lokaliteten det er snakk om ligger i Finnvika sør i Lenvik kommune, og på denne lokaliteten kan det nå produseres maksimalt en biomasse på 5670 tonn, som er en mer en tredobling fra den opprinnelige tillatelsen på 1800 tonn.

NRS Farming AS har tidligere gjennom tilknyttede selskaper hatt samarbeid med Havforskningsinsituttet (HI) om overvåkning og fiskevelferd av kommersiell utsetting av triploid laks. På bakgrunn av erfaringene gjort gjennom dette prosjektet har NRS Farming AS avdeling Finnsnes fått tillatelse til å fortsette produksjon av triploid laks på denne lokaliteten.

I følge dokumentet har NRS Farming AS avdeling Finnsnes fått etablert en funksjonell velferdsprosedyre som er en forutsetning for å produsere triploid laks.