Scottish Sea Farms utvider

Orkney Island Council har gitt Scottish Sea Farms løyve til å etablere en ny lokalitet i Westerbister for produksjon av 1791 tonn  laks.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lokaliteten vil bestå av seksten 100m bur, og gi seks nye arbeidsplasser når det er full drift. Richard Darbyshire, regionsjef for Scottish Sea Farms, sier at dette er gode nyheter.

- Både for Scottish Sea Farms og lokalsamfunnet er dette godt nytt. Prosessen har vært lang. Fire år med planlegging og hardt arbeid tok det før godkjennelsen var et faktum, sier Darbyshire til Fish Farming Expert.

Han legger til at anlegget vil gi nye, hardt tiltrengte arbeidsplasser på Orknøyene. Stillingene vil by på opplæringspakker som gjør det mulig for de som får jobbene å satse på en langsiktig karriere i oppdrettsnæringen.

Richard Darbyshire sier videre at utvidelsen av produksjonen vil sette selskapet i stand til å møte en økende etterspørsel etter laks fra Orkenøyene. Scottish Sea Farms produserer i dag ca 6000 tonn laks i året på Orknøyene.

- Det meste går til noen av Storbritannias beste restauranter og butikker, samt for viktige eksportmarkeder globalt, sier han.