Illustrasjonsfoto av stålanlegg: Linn Therese Skår Hosteland.

Se hvem som vil vokse i trafikklyssystemets første runde

Fiskeridirektoratet melder det er søkt om i alt 7 897 tonn økning i biomassen til en verdi av 947 millioner, gjennom trafikklyssystemets første runde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Denne uken gikk fristen ut for å søke om 2 prosent vekst i grønne produksjonsområder.

De endelige tallene fra Fiskeridirektoratet viser at cirka halvparten av oppdretterne, 47 oppdrettsselskaper har søkt om 7 897 tonn økning i biomasse, basert på 449 tillatelser, til en verdi av 947 640 000 norske kroner.

Produksjonsområdene. Kart: Fiskeridirektoratet.

Av den totale summen på nesten 950 millioner, vil 80 prosent tilfalle Havbruksfondet. Fondet fordeles kommuner (87,5 prosent) og fylkeskommuner (12,5 prosent) basert på mengde fisk i oppdrettsanleggene. Utbetalinger fra fondet skjer i oktober, hvert kalenderår.

I listen over oppdretterne som søker vekst, kommer det frem at Marine Harvest er de som søker mest vekst.

Les også: Marine Harvest vil kjøpe vekst for 168 millioner

Salmar, Grieg, NRS, Lerøy og Nova Sea er andre selskap som har søkt om å vokse på flere av sine tillatelser.

Fristen for å søke om inntil 6 prosent vekst uavhengig av farge på produksjonsområde, basert på strenge krav om blant annet lusenivå, gikk også ut onsdag. Fiskeridirektoratet er i ferd med å kvalitetssikre leveransen av disse søknadene.

Flere muligheter

Fiskeridirektoratet viser til at det vil også bli gitt mulighet for oppdrettsselskapene å kjøpe vekst før sommeren, basert på auksjon.