Seikongen synker utenfor Chile. Foto: Chilensk Marine.

"Seikongen" ligger på ti meters dyp - 37 000 laks tapt

For å unngå å miste brønnbåten helt, styrte kapteinen "Seikongen" på grunn. Den chilenske marinen antar at over 30 000 slakteklare laks er tapt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Brønnbåten "Seikongen" sank utenfor chilensk kyst onsdag, med 200 tonn laks ombord. Kapteinen styrte båten inn til grunnere vann, hvor den nå ligger på ti meters dyp, 200 meter fra land.

Chilensk Marine. Foto: Armada de Chile.

Den chilenske marinen antar at 37 000 slakteklare laks sannsynligvis er døde, da oksygentilførselen til tankene ble kuttet under forliset. Marinen har besluttet å holde laksen inne i båten inntil videre, for å hindre skade på miljøet.

Spekulerer i ulykkesårsak

Årsaken til forliset er ikke kjent, men det har blitt spekulert i om det kan være grunnet dårlig lastfordeling, og dårlig lagringsplass ombord. Båten tok inn vann gjennom et hull i baugen.

Den chilenske avisen Soychile skriver at CPT Empresas Maritimas of Chile, selskapet som opererer båten, nå vil prioritere å få både fisken og drivstoffet ombord fjernet. Når denne operasjonen er fullført vil de konsentrere seg om å heve brønnbåten.

"Seikongen" ble bygget i 2017, og hadde bare vært i drift i noen måneder før forliset. Fartøyet skal ha vært i oppdrag for det chilenske oppdrettsselskapet Camanchaca, og sank i nærheten av havnebyen Puerto Montt, Chile.