Personalbåten Flipper har to motorer, og toppfarten ligger på ca. 36 knop. Foto: Seløy Sjøfarm AS.

Seløy Sjøfarm fikk ny personalbåt

- Båten fikk navnet etter en liten båt min avdøde far, August Jakobsen hadde på 70-tallet, forteller daglig leder Jan Erik Jakobsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Seløy Sjøfarm har bestilt personalbåt Stinger 1300 i 2018, og fikk den levert for noen dager siden. Det er selskapet Kåre Holthe og Sønner AS på Måneset som står bak byggingen.

Båten er 13 meter lang, har åtte dempende seter, og drives fram av to Volvo D6 370 hk motorer med hekkaggregat. Toppfarten ligger på ca. 36 knop. Den er også ustyrt med blant annet radar, kartplotter, AIS og autopilot.

Daglig leder i Selvøy Sjøfarm Jan Erik Jakobsen. Foto: Privat.

Oppkalt etter båt til faren

Daglig leder i Selvøy Sjøfarm Jan Erik Jakobsen forteller til Kyst.no at båten har fått navnet Flipper, og er oppkalt etter en liten båt faren hans hadde på 70-tallet. Ifølge Jakobsen er Flipper utsyrt i henhold til de nye kravene til personalbåter.

- Den skal brukes til fôrmottak, transport av utstyr og transport av personell ut til anleggene. I tillegg vi den brukes av de som sitter på fôringssentralen og ved eventuelle reparasjoner.

Om Seløy Sjøfarm 

Seløy Sjøfarm AS holder til på Seløy i Herøy kommune. Selskapet ble grunnlagt av August Jakobsen i 1977, og drives i dag av hans etterkommere. Selskapet har to konsesjoner for laks og ørret og samlokaliseres med en visningskonsesjon i samarbeid med Bindalslaks AS. Seløy Sjøfarm AS produserer mellom 3500 og 7000 tonn fisk pr. år.