Daglig leder i Stingray Marine Solutions, John Arne Breivik. Foto: Therese Soltveit.

Ser endringer hos oppdrettere

Daglig leder i Stingray Marine Solutions, John Arne Breivik sier han ser endringer hos oppdretterne. - Vi ser at flere og flere ønsker å få til forebyggende arbeid mot lakselusa, ikke bare drive med brannslukkende arbeid der og da, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

John Arne Breivik sier til kyst.no at oppetiden på luselaseren har vært optimal den siste tiden.

- Det skjer ting absolutt hele tiden hos oss. Vi ser foreksempel at stadig flere som har luselaser klare å holde seg borte fra medikamentelle behandlinger og viser gode resultat med bare laser, sier Breivik.

Ser endringer

Han forklarer at oppetiden har variert fra 90 prosent til 100 prosent på de fleste lokaliteter, også der lusepresset har vært høyest.

- Stadig flere klarer å holde seg med bare laser i samsvar med foreksempel rensefisk og luseskjørt. Vi ser at laseren utgjør en forskjell og tar mye av lusa, påpeker han.

Han poengterer også at han ser en endring hos oppdretterne.

- Vi ser at flere og flere ønsker å få til forebyggende arbeid mot lakselusa, ikke bare drive med brannslukkende arbeid der og da. Laser er en kontinuerlig behandling som går 24 timer i døgnet. Mange flere vil nok investere i ikke-medikamentelle metoder, slik at de kan sleppe våravlusingen. De kan spare mye penger på dette, tror Breivik.

- Vi blir kontakta stadig vekk, og i løpet av starten på neste år tror jeg at stadig flere kommer til å satse på laser, sier han til kyst.no.