Gå til innhold
Annonse
Slakting av forsøkstorsken hos Bakkafrost
Slakting av forsøkstorsken hos Bakkafrost

Nesset Sjømat i Flatanger klarte ikke å redde driften og mandag denne uken fikk 41 ansatte oppsigelsen. De dermed uten arbeid fra 1. desember.

Fiskemottaket klarte ikke å finne profitt i oppdrettstorsken. Foto: Arne Gunnar Kolbeinshavn
Fiskemottaket klarte ikke å finne profitt i oppdrettstorsken. Foto: Arne Gunnar Kolbeinshavn

– Dette er en trist dag for Nesset Sjømat og de ansatte. Det er spesielt trist fordi de ansatte har gjort en svært stor innsats over tid, vært fleksible og villige til å stå på, i håp om at det skulle bli en løsning, sier Asbjørn Torrissen, styreleder og daglig leder i Nesset Sjømat AS til Flatanger-Nytt.

Det var egentlig håp om å fortsette driften ut året, men på allmøtet på mandag ble 41 av de 43 ansatte på fiskemottaket informert om oppsigelsen.

Les også: Går i overskudd, men kan bli nedlagt

- Jeg unner ingen å oppleve dette, sier Flatangers ordfører Olav Jørgen Bjørkås til Flatanger-Nytt.

Ikke lønnsomt med oppdrettstorsk

Fiskemottaket på Nesset har spesialisert seg med slakting og foredling av oppdrettstorsk, noe firmaet Codfarmers er alene om å produsere i Norge. Da Codfarmers ikke lenger så det som lønnsomt å drive torskeoppdrett forsvant samtidig råvaregrunnlaget til Nesset fiskemottak.

Codfarmers har nå varslet stopp i produksjonen av merkevaren «Strøm» fra 6. november, og dette skal være årsaken til masseoppsigelsen.

Det vil nå bli tatt kontakt med NAV og andre offentlige instanser som kan bistå ved masseoppsigelser.

Les også: 24 oppsigelser i Codfarmers