Kontraktsignering av avtale mellom Firda Seafood og Multivolt. F.v Nicolai Arnesen (prosjektleder), Tore Bråstad og Ola Braanaas.

Signerte største kontrakt noensinne

Elektroleverandøren Multivolt har inngått selskapets største kontrakt noensinne.- Vi regner med kontrakten gir oss muligheter for flere leveranser og økt omsetning innen havbruksnæringen, sier daglig leder Tore Bråstad til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontrakten er skrevet med Firda Sjøfarmer og omhandler en leveranse på spesialtilpasset kommunikasjonsløsning fra driftssenter/hovedkontor på Byrknes i Gulen. Denne skal dekke hele 16 sjølokaliteter og fem landbaser, fordelt over ett stort geografisk område i kommunene Gulen, Hyllestad og Askvoll.

I tillegg skal det leveres digitale kommunikasjon/sikkerhetsradioer til alle ansatte og båter i selskapet.

Les også: Binder sammen 50 merder i tre kommuner

Nye muligheter

Tore Bråstad. Foto: Multivolt.

Daglig leder Tore Bråstad sier til kyst.no at de er svært tilfreds over å kunne levere avansert kommunikasjonsløsning til den største lokaleide havbruksaktøren i regionen. Det er også inngått kontrakt med Marine Harvest med kommunikasjonsløsning mellom flåter og landbase i Hyllestad Kommune.

- Gjennom forhandleravtale og samarbeid med Funn AS regner vi med kontrakten gir oss muligheter for flere leveranser og økt omsetning innen havbruksnæringen, sier Bråstad til kyst.no. 

Det var lokalavisen Ytre Sogn som først omtalte saken.

Hvor mye nøyaktig kontrakten er verdt vil ikke Bråstad røpe. Men ifølge lokalavisen er den verdt noen millioner kroner. Elektroleverandøren har stor tro på havbruksnæringen og ønsker å levere løsninger som kan forenkle, automatisere og skape trygge arbeidsplasser.

Oversikt med 200 kamera

Løsningen som selskapet skal levere gir Firda Sjøfarmer, full oversikt for over 200 under- og overflatekamera. Det gir også dem høyhastighets internett-tilgang til alle lokasjoner og landbaser. Dette gir ikke bare en effektiv drift, men også attraktive arbeidsplasser for selskapets medarbeidere, ifølge selskapet.

Kommunikasjonsløsningen åpner for videokonferanse og full tilgang til internett, uansett hvor en befinner seg. De skal også levere digitale sikringsradioer til alle arbeidsfolk og til arbeidsbåter.

Multivolt har bygget et nettverk mellom alle merdene og en operasjonssentral for Firda Seafood. Foto: Multivolt.

I samarbeid med Funn tar de også ansvar for hele prosessen fra prosjektering, radioplanlegging og etablering av kommunikasjonsløsninger mellom de ulike lokalitetene og til driftssenter.

Prosjektansvarlig i Firda Seafood Group, Nicolai Arnesen Sandberg, har store forventninger til det nye systemet og har tidligere uttalt at fremfor alt ønsker de kontroll på alt som skjer i merden.

– Tilvekst og omløpshastighet i sjø skal opp, og vi får bedre kontroll med både utfôring, fiskevelferden og ikke minst kan vi nå se adferden til fisken når den spiser, uttalte Sandberg til kyst.no.

Gode resultater

Etter cirka tre års drift har Multivolt totalt 15 ansatte, hvor fem av dem fikk sin kontrakt signert i år. Selskapet kan avsløre en god drifts-omsetting på 19 millioner kroner (regnskap ikke offentlig/revidert) og en EBITDA på cirka en million kroner.

Illustrasjonsbilde av sikringsradioer. Foto: Multivolt.

Selskapets har ellers klare vekstambisjoner og ser optimistisk på framtiden.

- Vi har ansatte som har lang og allsidig erfaring fra maritime næringer, og vi har også andre oppdretts-selskaper i regionen som kunder, sier Bråstad til kyst.no.

  • Multivolt har hovedkontor i Hyllestad, med avdelinger i kommunene Fjaler, Førde, Høyanger og Gulen.
  • Selskapet utfører elektrisk installasjonsarbeid innen småkraft/fornybar energi, landbasert industri, offentlig/privatmarked, samt marin og maritim industri.