Lokaliteten Heilhornet. Foto: SinkabergHansen

SinkabergHansen ansetter FoU-koordinator

SinkabergHansen AS vil forbedre, samordne og utvikle sitt allerede omfattende FoU-arbeid. Fra 1. juni går Ragnar Sæternes (39) inn i nyetablert stilling som FoU-koordinator i selskapet. Sæternes kommer fra posisjonen som daglig leder i det interkommunale omstillingsselskapet NYN.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som dedikert ansvarsområde blir forskning og utvikling (FoU) en ny prioritering for selskapet som opererer på namdalskysten og Sør-Helgeland. Dagens ledelse verdsetter å få Sæternes «på laget».

– Vi er alt i dag involvert i mange FoU-prosjekt. Det primære blir å koordinere arbeidet på feltet best mulig. Det faglige i og rundt mulige utviklingskonsesjoner er bare aspekt i dette bildet. Sæternes er faglig oppdatert og har stor kontaktflate. Målet vil være å dra det «lille ekstra» ut av så vel prosjekt som tilhørende faglige og teknologiske framsteg, sier Svein-Gustav Sinkaberg.

Ragnar Sæternes har siden 2010 jobbet i det interkommunale utviklingsselskapet Nyskaping og utvikling Ytre Namdal (NYN). Fra september 2015 har han vært daglig leder.

Fra 1. juni trer Ragnar Sæternes inn i nyopprettet jobb som FoU-koordinator hos SinkabergHansen. Foto: privat.

Viknaværingen har sin fagbakgrunn innen båtbygging. Sæternes var først knyttet til Moen Slip og senere Marin Design. Det som konstruktør og prosjektleder, før det i 2010 ble aktuelt å gå inn i omstillingsprosjektet. NYN har blant annet kvittert ut om lag 250 arbeidsplasser i regionen.

Ambisjon å ligge i front

Ragnar Sæternes ser fram til å ta fått i sin nye jobb, med kontoradresse Marøya og vidt praktisk virkefelt i selskapets operasjonsområde.

– SinkabergHansen, som er engasjert i hele verdikjeden, har i lang tid vist at de er veldig innovative. At selskapet har ambisjon om fortsatt være i front av utviklingen og å søke løsninger på tvers av fagområder er svært lovende, mener Sæternes.

Hans oppfatning er at ikke bare SinkabergHansen, men hele det omfattende havbruksmiljøet i Namdalen og Sør-Helgeland har evnet å gjøre seg gjeldende også på nasjonalt nivå.

– I det perspektivet er det glimrende at selskapet velger å prioritere dedikerte ressurser for å FoU-arbeidet nye steg videre, sier Ragnar Sæternes.

  • SinkabergHansen har i dag totalt 170 ansatte.
  • Omsetningen i 2015 var på om lag 1,2 milliard NOK.
  • Selskapet hadde i 2015 en smoltproduksjon på 3,5 millioner, 21 000 tonn egenprodusert laks, slakting av totalt 33 000 tonn laks, samt videreforedling av om lag 4.850 tonn filét.