Kay Arne Kristensen i Kristensen Transport. Foto: Therese Soltveit.

- Sjekk rensefisken fysisk under transport!

Rensefiskkonferansen 2017: Kay Arne Kristensen i Kristensen Transport understreket i sitt innlegg viktigheten av overvåking av rensefisken under transport . - Det er like viktig å fysisk sjekke hvordan fisken har det, som å følge med på dataovervåkingen under transport og lossing, sa han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utviklingen har vært omfattende både på utstyr og krav fra kunder og myndigheter, sa Kay Arne Kristensen under sitt innlegg om erfaringer fra transport av rognkjeks, under rensefiskkonferansen i Trondheim.

Selskapet til Kay Arne Kristensen, Kristensen Transport, kjører både leppefisk og rognkjeks. Han påpekte at forhold som vannkvalitet, temperatur, lengde på turen og renhold er noen av de viktigste faktorene som spiller inn på fiskevelferden til rensefisken under transport.

- Det er for eksempel viktig å tilpasse biomassen til lengden av transporten fisken skal være ombord, understreket han.

Samtidig mener han det er viktig å være aktiv underveis i frakten, der sjåføren må sjekke forholdene inne i transportkarene.

- Under lasting er det viktig å sjekke etter sår, skader og hvordan fisken oppfører seg. Det er også viktig å følge med fisken underveis på turen også. Har fisken det bra, er den urolig, eller har den behov for mer oksygen? Selv om man har oversikt i bilen er det viktig å fysisk se på fisken, poengterte han.

Han påpekte også at vask og desinfisering, skylling og lufting i forkant av transport er essensielt.