Gå til innhold
Annonse

Sjette fartøyet overlevert fra Grovfjord Mek. til oppdretter

Fartøyet «Sifjord» ble nylig overlevert til Eidsfjord Sjøfarm AS. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.
Fartøyet «Sifjord» ble nylig overlevert til Eidsfjord Sjøfarm AS. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.

Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uken oppdrettskatamaranen «Sifjord» til Eidsfjord Sjøfarm AS. Båten skal ha base på Senja.

Annonse

Grovfjord Mek. Verksted opplyser i en pressemelding at de har overlevert byggenummer 153 til Eidsfjord Sjøfarm AS, som er den sjette båten verftet leverer til oppdrettsselskapet. 

Fartøyet er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 14,99 x 8,8, og er utstyrt med en kran på 50 tonnmeter, vinsj på 15 tonn samt tre capstaner på henholdsvis fem og tre tonn. 

Sikkerhet i fokus

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet. Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder tørkerom/verksted og toalett.

I tillegg er fartøyet levert med en ny type broløsning, utviklet av Furuno Norge og Myre Elektronikkservice i samarbeid med Grovfjord. Den tradisjonelle og trauste trepulten med innfelte skjermer og utstyr er erstattet av moderne touch skjermer.

Hovedmotorene yter 2 x 450HK ved 1800 o/min, mens aggregatet er på 29,3 kVA. For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk HT vasker. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4. 

Fartøyet «Sifjord» er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 14,99 x 8,8. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.
Fartøyet «Sifjord» er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 14,99 x 8,8. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.

Om Eidsfjord Sjøfarm AS: 

Eidsfjord Sjøfarm AS er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet. Selskapet har totalt 25 fast ansatte fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms. Administrasjonen er på Sortland. Siden starten i 1990 har selskapet vokst ved oppkjøp av konsesjoner, og har nå en årlig produksjon på om lag 15.000 tonn laks.

Om Grovfjord Mek. Verksted AS: 

Grovfjord Mek. Verksted AS produserer arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har de levert godt over 120 båter til oppdrettsnæringen, til
kunder over hele landet.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse