Inger-Marie Sperre er styreleder i Sjømat Norge. Foto: Sjømat Norge

Sjømat Norge har store forventninger til Sandberg

- Per Sandberg har lang politisk erfaring. Vi ser det på det som en anerkjennelse av sjømatsektoren at en nestleder i et regjeringsparti overtar den viktige statsrådsposten, sier styreleder Inger-Marie Sperre i Sjømat Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sjømat Norge er den største og ledende interesseorganisasjonen for norske sjømatbedrifter. Fiskeri og havbruk er blant landets viktigste eksportnæringer og sørger for økende verdiskaping og aktivitet, melder de i en pressemelding.

– Vi ser fram til å samarbeide med Sandberg som har skaffet seg en posisjon med betydelig tyngde i norsk politikk. Jobben som fiskeriminister er krevende, og hans parlamentariske erfaring vil komme godt med i videreføringen av en helt nødvendig omstilling i både næring og forvaltning, sier Sperre.

Sperre sikter spesielt til det arbeidet Elisabeth Aspaker har satt i gang i sin tid som fiskeriminister.

– Det har vært en glede å se at Aspaker har fylt fiskeriministerjobben med stort engasjement, og at hun har bidratt til å løfte fram den store betydningen som sjømatnæringen har for hele landet. Hun har vist vilje til endring av fangstbasert sektor, og hun har sett behovet for at konkurransevilkårene for fiskeindustrien bedres. Også innen havbruk har fokuset vært tydelig, sier Sperre.

Norsk fisk er landets nest viktigste eksportprodukt, og tilgangen til markedene i EU og andre land er svært viktig for hele næringen. Solberg-regjeringens grep gjennom å opprette en egen statsråd for EØS-saker og Norges forhold til EU har vært positivt. Sjømat Norge har hatt et svært godt samarbeid med statsråd Vidar Helgesen på dette feltet.

– Når nå Elisabeth Aspaker skal videreføre dette arbeidet i sin nye statsrådposisjon, er vi trygge på at næringens interesser for å trygge markedsadgangen for norske sjømatprodukter blir godt ivaretatt også i fortsettelsen. Vi ser fram til å gå videre i det gode samarbeidet med Aspaker. Sjømat er klimavennlig mat og vi imøteser et fortsatt tett samarbeide med statsråd Helgesen i hans nye posisjon som klima- og miljøminister, sier styreleder Inger-Marie Sperre.