Brynjar Berg, daglig leder i happy Fish AS på Rensefisk-konferansen på Stord. Foto: Therese Soltveit

- Skjul som varer i fem år

Selskapet Happy Fish AS har sentrert driften rundt produksjon av ett rensefiskskjul. Daglig leder Brynjar Berg sier de har utviklet et skjul som holder i flere sesonger, noe som han mener gjør at de skiller seg fra det som er på markedet i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Berg er daglig leder og produktutvikler i Happy Fish As, og sier til kyst.no at deres skjul er mer robust enn mange andre.

– Våre skjul er ment til å vare mer enn bare en sesong. Oppdrettere som kjøper våre produkt skal kunne bruke produktet over en fem års periode, opplyser han.

Plasten hindrer groe 

Selskapet er liten i størrelse og har kun to ansatte bestående av daglig leder Brynjar Berg og Per Bryne. De har skjul-løsningen sin ute hos et titalls ulike oppdrettere som igjen har produktet plassert på mange ulike lokaliteter.

– Mange tester gjerne produktet i liten skala, og bestiller flere etter hvert som de er fornøyd med skjulene. Dette skjer ofte, sier Berg fornøyd.

Lerøy Midt har i fem år hatt selskapets første generasjons skjul, nå nylig fikk de andregenerasjons skjul i merdene.

– Dette viser jo at vårt produkt er solid og robust i flere sesonger. Kvaliteten på våre skjul vil jeg si varer mye lengre enn andre produkter på markedet. Vi har en tykkere plast, som er glatt og hindrer at groen fester seg på skjulene, forklarer han.

Investerer i kvalitet

Berg sier de har investert betydelige summer i produktutvikling.

– Vi er som jeg kjenner til det eneste selskapet som har patent på rensefisk-skjul.

Berg sier at dette er det eneste skjulet som gjør at rensefisken kommer ut av vannstrømmen.

- Utformingen på skjulet gjør at nærheten mellom laksen og rensefisken blir nærere.

Han påpeker at rognkjeksen/leppefisken og laksen har mulighet til å svømme gjennom skjulet ved at de har fått på plass rektangulære større hull på begge sider, istedenfor små hull de hadde tidligere.

Om selskapet: 

  • Happy Fish AS ble stiftet i 2008 og utvikler miljøvennlige løsninger for fiskeoppdrettsnæringen.
  • Smart Farm, Krentak og Brynjar Berg er medeiere i Happy Fish.