Viking Reflex er en av arbeidsbåtene til det skotske brønnbåt- og serviceselskapet Johnson Marine Ltd. Foto: Johnson Marine Ltd.

Skotsk brønnbåtselskap kjøper norske vaskeroboter

Det skotske brønnbåt- og serviceselskapet Johnson Marine Ltd har bestillt to Racemaster vaskeroboter fra det norske teknologiselskapet MPI (Multi Pump Innovation).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en pressemelding opplyses det at den seneste bestillingen for to Racemaster 3.0. vaskeroboter kommer i tillegg til to systemer som Johnson Marine kjøpte i august 2018. Totalt eier selskapet nå fire Racemaster vaskeroboter. MPI har ikke oppgitt kontraktsverdien på avtalene.

Racemaster 3.0 har vaskebredde på 1,9 meter og fire tromler gjør vaskeroboten i stand til å strekke nettene i oppdrettsnøtene, noe som ifølge pressemeldingen forbedrer både klatre- og renseegenskapene samt manøvreringsevnen ved løse nett og krevende sjøforhold.

Johnson Marine vil med de to nye Racemaster vaskeroboter fra det norske teknologiselskapet MPI (Multi Pump Innovation), eie fire slike. Foto: MPI.

Robotens store vaskeskiver har også en rekke alternative dyseinstillinger, som skal gi en forbedret rengjøringskapasitet og –kvalitet.

I tillegg har roboten enkel tilgang til de viktigste komponenter, slik at operatører kan utføre vedlikehold «on site» uten bistand fra en ekstern servicetekniker.

Johnson Marine, som er del av det nylige fusjonerte selskapet Aquaship A/S, er det største on-site vaskeselskapet i Skottland. Selskapet opererer åtte dedikerte notvaskesystemer og har en egen ingeniørenhet som vedlikeholder systemene. Selskapets hovedkontor ligger i Vidlin på Shetland. Johnson Marine opererer også ni brønnbåter og syv servicefartøy over hele Europa. De har nå vaskeoperasjoner i Shetland, Skottland, Island, Spania og Kroatia.

MPI utvikler og produserer vaskeroboter for akvakulturnæringen over hele verden. Totalt har MPI levert mer enn 700 vaskeroboter over hele verden. Racemaster 3.0 følger i fotsporene til førstegenerasjonssystemet «Terminator» og andregenerasjonsroboten R.O.N.C. – remotely operated net cleaner