- Jeg er godt fornøyd med arbeidet de har gjort på dette fartøyet, sier reder og administrerende direktør for Inverlussa, Ben Wilson. Foto: Gustav Erik Blaalid.

Skotske Inverlussa mottok sitt andre nybygg fra Norge

Inverlussa Marine Services fikk nylig overlevert det andre av to havbruksfartøy bygget av Havyard Ship Technology. - Vi har hatt et godt samarbeid med verftet, og vi tror disse båtene er de beste i markedet i Skottland nå, sier Inverlussas administrerende direktør Ben Wilson.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kiera Fiona er en halv meter lengre enn søsterskipet Gina Mary. Foto: Inverlussa.

Kiera Fiona er søsterskipet til Gina Mary, som ble overlevert fra Havyard i mai, etter en byggetid på bare fem måneder.

Første gang i Norge

Kontrakten på begge båtene, er den første Inverlussa Marine Services har hatt utenfor Skottland.

- Vi har hatt et godt samarbeid med verftet, og vi tror disse båtene er de beste i markedet i Skottland nå.

- Vi ville normalt bruke skotske verft, men når vi kontaktet dem i fjor var de så opptatt at de ikke kunne nå våre tidsfrist, sier Inverlussas administrerende direktør Ben Wilson til fishfarmingexpert.com.

- Dette ga oss muligheten til samarbeide med verdenskjente Havyard i Norge, med design fra Macduff i Aberdeenshire. Vi er glade for resultatet dette samarbeidet har gitt oss, legger han til.

På kontrakt for Marine Harvest

Kiera Fiona skal gå på kontrakt for Marine Harvest i Skottland. Foto: Inverlussa.

Som Gina Mary, vil Kiera Fiona gå på kontrakt for Marine Harvest Scotland, og hovedoppgavene vil være å bistå under behandlinger og generell havbruksaktivitet. Søsterskipet Gina Mary har allerede vært aktiv i sommermånedene.

Lite skiller fartøyene, men med sine 25,5 meter er Kiera Fiona 50 cm lengre. Dette for å enklere gjennomføre behandlinger.

Begge nevnte arbeidsbåtene er designet av Macduff Ship Design i Aberdeenshire og bygget av Havyard Ship Technology i Leirvik. Med det nye tilskuddet har Inverlussa Marine Services-flåten nå elleve fartøy i drift.

Hvert fartøy er ifølge Wilson designet for å være så fremtidsrettet som mulig, for å møte de stadig skiftende teknologibehovene innen akvakultur samt  fremtidig etterspørsel.

- Vi gleder oss nå til å få Kiera Fiona i drift, sier Wilson.

Nøkkeltall for Gina Mary: 

  • 25 m lang x 9,7 m bred
  • Vekt - 390 tonn
  • Lastekapasitet - 150 tonn
  • Motoreffekt - 1200 hk