Julie Hesketh-Laird er direktør for den skotske oppdretterforeningen, Scottish Salmon Producers Organisation (SSPO). Foto: SSPO.

Skottene: Dette handler ikke om oss, men om Norge

Den skotske oppdretterforeningen (SSPO) fremhever at selv om EU-kommisjonen kom på uanmeldt besøk til tre ulike oppdrettere i landet så handler dette ikke om Skottland, men om Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Onsdag kom EU-tjenestemenn på uanmeldte inspeksjoner hos tre norskeide lakseoppdrettere i Skottland. De besøkte Grieg Seafood Shetland, Mowi Skottlands prosessanlegg i Fife og Scottish Sea Farms-kontoret i Stirling. SSF eies i fellesskap av SalMar og Lerøy.

Et Mowi-kontor i Nederland ble også inspisert.

- SSPO kjenner til inspeksjonene. Vi forstår imidlertid at undersøkelsens fokus er en annen «jurisdiksjon» enn Skottland, understreker SSPO i en kommentar.

Den andre «jurisdiksjon» som SSPO refererer til, er åpenbart Norge. Et brev som ble gitt til selskapene som ble inspisert i Skottland onsdag refererer spesielt til "norske produsenter av oppdrettet norsk atlantisk laks".

Ingen av Skottlands andre store lakseprodusenter, for eksempel kanadisk-eide Cooke Aquaculture Scotland og Edinburgh-baserte Scottish Salmon Company ble inspisert.