Gå til innhold
Annonse
Alex Obach Skretting ARC
Alex Obach Skretting ARC

Skretting er blant de seks finalistene til Forskningsrådets innovasjonspris. Prisen er på 500 000 kroner og deles ut den 18. september.

Annonse

Onsdag 18. september arrangerer Forskningsrådet årets festaften i Oslo konserthus. Der vil man blant annet få anledning til å hilse på vinneren av årets innovasjonspris. I forkant av kåringen har følgende kandidater blitt nominert til prisen:

Skretting er nominert til prisen for sitt nye fôrkonsept som gjør at fisken utnytter energien i fôret bedre. Foto: Skretting
Skretting er nominert til prisen for sitt nye fôrkonsept som gjør at fisken utnytter energien i fôret bedre. Foto: Skretting

Prox Dynamics ASNordic Nanovector ASSkretting ASCorentium ASUlstein Power & Control ASAlgeta ASA

Skretting er nominert med sitt nye fôrkonsept som gjør at fisken utnytter fôret bedre.

En intern komité har vurdert de foreslåtte virksomhetene og kommet frem til de nominerte. En ekstern jury har så arbeidet med å kåre vinneren, som offentliggjøres på festaften onsdag 18. september.

Årets jury har bestått av Ingvild Myhre (juryens formann), Vibeke Hammer Madsen, Gunnar Bovim, Sverre Gotaas og Arvid Hallén.

Skal løfte frem virksomheter

Innovasjonsprisen har som mål å løfte frem virksomheter som gjennom bruk av forskningsresultater og nytekning skaper innovasjon og bidrar til velferd og internasjonal konkurransekraft.

Kandidater til Forskningsrådets innovasjonspris er bedrifter eller organisasjoner som har tatt i bruk resultater av forskning på en fremragende måte.

Vinneren av prisen skal ha skapt verdier for bedrift eller samfunn, men også være en brobygger mellom akademika og næringslivet.

I begrunnelsen for Skrettings nominasjon skriver juryen følgende.

«Skretting er verdensledende produsent av fôr til fiskeoppdrettsnæringen globalt. I mer enn 50 år har selskapet levert kvalitetsfôr til bransjen. Selskapet har utviklet et nytt fôrkonsept der mesteparten av marine råvarer er erstattet av vegetabilske. I tillegg har selskapet utviklet ny teknologi som gjør at laksen utnytter energien i fôret bedre. Laksen er i dag blitt netto-leverandør av marint protein. Dermed produseres mer fisk med mindre fôr. Det skåner miljøet og øker verdiskapingen for bedriftene. Dette er et viktig gjennombrudd som bidrar til at havbruksnæringen kan vokse bærekraftig i årene som kommer.»

Annonse