Egil Kristoffersen & Sønner AS har slaktet ut en merd på lokalitet Skatleia etter mistanke om ILA. Skatleia er den ytterste lokaliteten i Malnesfjorden, og den med mest tillatt biomasse i området. Selskapet har tillatelse til å ha opp til 2340 tonn laks ​stående i sjøen her. Foto: Egil Kristoffersen & Sønner AS

Slaktet ut merd etter ILA-mistanke

Egil Kristoffersen & Sønner AS har slaktet ut en merd etter en uavklart situasjon med mistanke om ILA.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser selskapet selv på Facebook.

Egil Kristoffersen & Sønner AS skriver at mistanken gjelder merd 8 på lokalitet Skatleia, og at merden ble slaktet ut torsdag 27 mai.

- Mattilsynet var på plass torsdag og fikk sikret seg prøver av fisken før merden ble tømt. I tillegg gjennomførte de prøvetaking av alle merder både på Skatleia og Vindhammeren. Hvis det er sykdom i disse anleggene vil de kunne påvise det.

Selskapet skriver videre at prøvesvar kommer tidligst mot slutten av denne uken. Oppdrettsselskapet opplyser at fisken i anleggene er planlagt slaktet utover sommeren, og slaktetempo vil avgjøres av evt funn av ILA-virus.

Selskapet har fått tillatelse til å slakte ved eget slakteri og har fått inn brønnbåten Korsholmen som leverer fisk til slakteriet. Foto: Egil Kristoffersen & Sønner AS

- Vi har fått tillatelse til å slakte ved eget slakteri og har fått inn brønnbåt Korsholmen (Ellingsen Seafood) som leverer fisk til slakteriet. Den har liggeplass I Hovden ved kaien til Hovden Fisk AS. Dette for å unngå kontakt med andre oppdrettsanlegg og redusere evt. smittefare, skriver selskapet.

Egil Kristoffersen & Sønner AS takker også i innlegget på Facebook naboer, leverandører og kollegaer som stiller opp med en hjelpende hånd og løsninger når det er nødvendig.

- Takk til lokalt Mattilsyn for rask håndtering av en rekke uavklarte spørsmål på fredag, skriver de avslutningsvis.