Lerøy Seafood hadde det selskapet som gjorde det best i Norge i fjerdekvartal. Og de hadde det som gjorde det dårligst. Foto: Lerøy Seafood.

Slik gjorde selskapene, regionene og landene det i fjerdekvartal

Ett selskap stod for både den beste og den verste ebit-marginen i fjerdekvartal 2017. Det er også store forskjeller mellom regionene og de ulike lakseproduserende landene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

EBIT/kg (NOK) i Q4 2017 for de ulike norske selskapene og deres norske underselskap/regioner. Klikk for større figur.

Lerøy Seafood var sist ut av de børsnoterte å levere tall for Q4. De endte samlet på en EBIT/kg på 16,50 kr, men bryter man det ned på de ulike selskapene i konsernet er det store forskjeller. Best internt hos dem, som vanlig, var Lerøy Aurora med en prestasjon på 23,90 kr/kg. Det er også beste enkeltselskap/region i Norge for de ulike børsnoterte selskapene i fjerdekvartal.

Samtidig leverte Lerøy Sjøtoll et resultat på 4,7 kr/kg. Det er også klart dårligst.

Dårligste selskap var det Grieg som fikk den tvilsomme ære av å bli med 8,10 kr/kg, mens Salmar ble best 17,70 kr/kg.

Les også: - Rom for driftsmessige forbedringer

Land og regioner 

Ser man på de ulike lakseproduserende land, og deler Norge i tre (sør, midt og nord) får man også noen interessante data. Her skal det påpekes at enkelte land er bare representert med en verdi, og det vil således være en del mer usikkerhet knyttet til hvor representativ denne verdien er.

Uansett, ble det Færøyene som var det mest lukrative stedet å drive oppdrett i siste del av fjoråret. Her oppnådde de børsnoterte selskapene med aktivitet på øygruppen en EBIT/kg på 27,90 kr.

Tett fulgt av Irland med 27,50 kr/kg.

De norske regionene befinner seg i et mellomsjikt med Nord-Norge som best med 17,9 kr/kg, Midt-Norge på 12,80 kr/kg og Sør-Norge med 12,80. Denne gradienten med bedret resultat jo lenger nord man kommer i Norge har hold seg en god stund nå.

Desidert sist finner vi Island, som med tallene fra Arnarlax ender på fattige 1,4 kr/kg. Men tross alt på plussiden.

PS. Ikke alle selskap legger helt nøyaktig det samme i sine ulike EBIT/kg verdier, men vi har valgt å bruke de tallene de presenterer i sine kvartalsrapporter.