Daglig leder i Sølvtrans Roger Halsebakk. Foto: Gustav-Erik Blaalid

Sølvtrans investerer i Fosnavaag Ocean Academy

Nylig investerte brønnbåtselskapet i Fosnavaag Ocean Academy (FOSAC). - Sølvtrans, Olympic Shipping, Havila Shipping og Remøy Shipping går videre i selskapet som likeverdige eiere, skriver FOSAC.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Sølvtrans ser viktige gevinster ved å bruke FOSAC som utviklings- og øvingsarena», sier adm.dir Roger Halsebakk i Sølvtrans i en pressemelding.

- Vi skal videreutvikle oss og ligge i front for å tilby oppdrett- og havbrukskundene våre sikker operasjon og riktig kvalitet. Brønnbåtoperasjoner er krevende og spesielle, og det er komplisert å håndtere levende dyr på riktig måte.

- Tilfører kompetanse

Etter virkningsfulle eksempler fra offshore-rederiene sine satsinger på simulatorøvelser søker Sølvtrans å etablere kurs- og treningsmiljø der mannskapene kan utfordre både seg selv, oppdrettere og utstyrsleverandører for ytterligere forbedringer. Etter grunnleggende utvikling og grundig testing vil treningsløsningene gradvis bli lansert og gjort tilgjengelig for andre operatører i denne næringen.

- Vi er svært glad for at Sølvtrans velger å komme inn på eiersiden og tilføre selskapet kompetanse innenfor det marine virksomhetsområdet. Sølvtrans regnes som et av de ledende selskapene innenfor sitt segment, og vil gjennom sin inntreden i FOSAC få anledning til å trene sine operatører til å bli best i håndtering og transport av levende fisk, sier styreleder Karsen Sævik i meldingen.

- Som følge av sviktende marked leverte FOSAC et dårlig resultat i 2015. Som konsekvens har selskapets styre nå gjennomført nødvendige grep for å restrukturere selskapet og etablere et godt grunnlag for videre drift. Selskapet har i denne prosessen hatt god hjelp av sine kreditorer, Innovasjon Norge, Sparebank1 SMN samt Offshore Simulator Centre for å få en god løsning på plass. Likeledes har de lokale rederiene fortsatt tro på akademiets berettigelse, og ser betydningen av å opprettholde aktiviteten og tilbudet til de maritime og marine næringene. Ytterligere kapital er tilført for å styrke selskapets egenkapital, fortsetter Sævik.

FOSAC gjennomgår en kraftig omstillingsprosess som konsekvens av endrede markedsforhold etter redusert aktivitet for offshore service skip. Det arbeides videre med å finne flere potensielle virksomhetsområder som kan dra nytte av selskapets fasiliteter og kompetanse. Havbruk- og brønnbåtoperasjoner er et av områdene man søker seg inn på som supplement til offshore.

- Det er stort sett bare fantasien som setter begrensningen for hva et slikt senter kan benyttes til i forhold til trening på operasjoner, sier Håvard Stave, daglig leder ved FOSAC i meldingen.

Investorene som står samlet bak FOSAC tilbyr også videregående skoler og andre aktører i bransjen å samarbeide om å bruke ressursene for undervisning, videreutvikling og forbedring av utstyr, skipsdesign, oppdrettsanlegg, og operasjonsmønster.

- Det ligger et hav av muligheter der ute, sier Håvard Stave i Fosnavaag Ocean Academy.