Gå til innhold
Annonse

Søker oppstartsbedrifter til innovasjonsprogram for havbruk

Anders Haugland, administrerende direktør i Bergen Teknologioverføring. Foto: BTO.
Anders Haugland, administrerende direktør i Bergen Teknologioverføring. Foto: BTO.

Bergen Teknologioverføring (BTO) blir neste år vert for et tre måneder langt oppstarts-program for innovasjon innen havbruk og akvakultur.

Annonse

Innovasjonsprogrammet er satt i gang i samarbeid mellom Hatch og Bergen Teknologioverføring (BTO), og er åpent for søknader fra hele verden.

Ved å delta får «laget», som må bestå av minst to personer, en mulighet for å være med på det tre måneder lange programmet som starter opp i Bergen april 2018.

Georg Baunach er medgrunnlegger og sjef for Hatch-programmet, og forteller til kyst.no at de valgte Bergen og BTO fordi de mener byen tilbyr et unikt økosystem for havbruk. Både for oppdrettere, leverandører, service, forskingsinstitutter og nettverksgrupper.

- Tettheten av mennesker og organisasjoner som er involvert innen havbruk, finnes trolig ikke andre steder globalt, sier han, og legger til at det er spesielt nærhet til næringen som gjør et program holdt i Bergen svært attraktivt for oppstartsbedrifter.

- Videre fant vi mye støtte for innovative oppstartsbedrifter både fra BTO, i Bergen, og i Norge generelt, sier han.

Anders Haugland er administrerende direktør i Bergen Teknologioverføring, og uttaler i en nyhetsmelding at programmet gir er en fantastisk mulighet til å tiltrekke seg innovasjon fra både internasjonale og lokale kanter.

Håper på hundrevis av søknader

Baunach forteller de håper på å motta et par hundre søknader fra hele verden.

- Vi vet at det finnes et overraskende stort antall oppstartsbedrifter innen havbruk globalt, og vi planlegger å føre de beste sammen her i Bergen, hvor de kan dra nytte av å jobbe side om side, sier han.

Programmet fungerer ved at de åtte beste søknadene vil motta et investeringsbeløp på 25 000 pund (i underkant av 280 000 norske kroner). I tillegg vil de få mentorstøtte, coaching og tilgang til Hatch sine egne investornettverk, som gir programmet en totalverdi på 80 000 pund, altså i underkant av 900 000 norske kroner.

- Målet er å skape åtte suksessfulle startup-bedrifter som etter oppholdet i Bergen er klare for å vokse gjennom nye kunder, større investeringer og sterke partnerskap, sier Baunach.

Fristen for å søke er satt til 16. februar 2018.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse