Med alle i hjembygden invitert på dåpsfeiring ble det god stemning med kaffi og kake på kaien på Søreide. Foto: Sordal Aqua

Sordal satser på ROV

Med den nydøpte katamaranen «Eldbjørg» i flåten skal Sordal Aqua Service nå levere kostnadseffektive og fleksible ROV-tjenester til oppdrettsnæringen på Vestlandet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sordal Aqua Service har siden etableringen i 2017 opplevd stor etterspørsel etter sine tjenester for operasjoner på oppdrettsanlegg som avlusing og notvask. I senere tid har også spørsmål om ROV-inspeksjon dukket opp, noe som har fått daglig leder og eier Even Halås Søreide til å investere i en 40-fots katamaran som fredag fikk navnet «Eldbjørg».

- Dette er en fleksibel båt som er konstruert med tanke på ROV-inspeksjoner, men den kan lett tilpasses andre typer arbeidsoppgaver. Vi jobber nå sammen med våre underleverandører med flere spennende prosjekter som vil komme våre kunder til gode, og vi er også i gang med å ansette dyktige og erfarne fagfolk som forhåpentligvis vil være med på å gjøre denne satsingen til en suksess. 

«Eldbjørg» er utstyrt med en undervannsdrone fra Sublutions AS som gir mannskapet full kontroll over hva som skjuler seg under overflaten. Løsningene for båten er valgt ut i dialog med Osland Havbruk, som Sordal Aqua Service har jobbet tett med siden oppstarten. «Eldbjørg» skal primært operere i ytre Sogn og langs kysten opp mot Florø i Vestland fylke, og fartøyet har mulighet for døgnkontinuerlig drift.

Oppkalt etter besta

Sordal Aqua Service inviterte fredag til dåp i hjembygden Søreide i Høyanger kommune der ordfører Petter Sortland holdt tale og Halås Søreide sin tante Liv Gunnbjørg Søreide fikk æren av å være gudmor. «Eldbjørg» er kalt opp etter Halås Søreide sin bestemor, en person som har betydd mye for gründeren.

Daglig leder og eier Even Halås Søreide har opplevd stor suksess siden oppstarten av Sordal Aqua Service i 2017. Selskapet har nå 25 ansatte og ambisjoner om videre vekst. Foto: Sordal Aqua

- Jeg hadde lyst til å gjøre dette som en hyllest til besta som var en viktig omsorgsperson under oppveksten. Vi er også et selskap som er opptatt av gode relasjoner og en jordnær tilnærming, og da var det helt naturlig å invitere hele bygden til dåpsfeiring. Vi har mange gode støttespillere lokalt både i form av profesjonelle samarbeidspartnere og gode venner som heier på oss, noe vi selvsagt setter stor pris på.

«Eldbjørg» vil ha sin landbase på Søreide og starter alt i neste uke i arbeid på Osland Havbruk sine anlegg i Sognefjorden. Hva fremtiden vil bringe for den nydøpte båten vet ingen, men eier Halås Søreide ser med stor optimisme på mulighetene den fleksible katamaranen gir.

- Vi er et selskap som har tradisjon for å raskt tilpasse oss markedet, og da passer det godt å også ha en båt og en utstyrspark som kan bygges ut med nye element etter behov. Vi er nok ikke i mål ennå, og vil nok heller aldri komme dit, men nå har vi i alle fall gode verktøy som kan hjelpe oss videre fremover.