Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. Foto: Kigok

Sprelsk sjømat til barn og unge i Gildeskål

Kigok arrangerer Sjømatprosjekt for elever som tar utdanning i barne- og ungdomsarbeiderfaget i Meløy. Deretter skal elevene holde sjømat kurs for de eldste barna i barnehagene i Gildeskål. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kigok`s prosjektet arrangeres i samarbeid med Fiskesprell, skriver selskapet i en pressemelding. Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. I tillegg ønsker programmet å sette fokus på sjømat som pedagogisk tema, og kosthold generelt. Kigok har base på Inndyr i Gildeskål, og arbeider med kompetanseutvikling og rekruttering til marin sektor i Nordland.

Lære om sjømat

Prosjektet gjennomføres 20. og 21. Februar. Den første dagen får elevene opplæring av profesjonelle Fiskesprellinstruktører fra Nordland Fylkeskommune. På kurset skal de lære om sjømat og lage ulike sjømatretter. Neste dag er det elevene sin tur til å ha et inspirerende og motiverende kurs med sjømat på menyen for de eldste barnehagebarna i Gildeskål. Maten skal serveres til barn og voksne ved Inndyr skole og Inndyr barnehage.

Det vil bli servert mat til over 100 barn, unge og voksne under prosjektet.

Prosjektet arrangeres i samarbeid med bedrifter og foreninger i Gildeskål og Nordland.