– Dette er framtidens løsning for mottak og foredling. Alt foregår automatisk. Det krever ingen bemanning, sier Klaus Hoseth til avisen.

Stadig vekst gjør at selskap vil rekruttere flere ansatte

Neste år skal Stranda Prolog rekruttere ytterligere 24 ansatte med bred kompetanse. Gründer Klaus Hoseth sier selskapet har for lengst vokst ut av sitt næringsareal på Averøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det melder avisen Tidens Krav. (Krever pålogging.)

Stranda Prolog har fått en kjempekontrakt med Bakkafrost på Færøyene. Nå er de i full sving med å sette sammen et hypermoderne, helautomatisert anlegg for råstoffhåndtering.

– Dette er framtidens løsning for mottak og foredling. Alt foregår automatisk. Det krever ingen bemanning, sier han til avisen.

Teknologien til havbruksnæringa er inne i en revolusjonerende utvikling.

– Dette er vårt produkt fra start til slutt. Anlegget skal testes, før vi demonterer og sender over til Færøyene. Vi vant kontrakten i sterk konkurranse med internasjonale aktører, sier han, og oppfordrer alle i Kristiansund til å få øynene opp for vekstpotensialet.

  • Det er enorme muligheter. Jeg er sikker på at vi bare har set starten for hva havbruk kan skape av ringvirkninger her i lokalsamfunnet. Vi regner med å vokse til totalt 80/90 ansatte i 2016. Omsetninga i år blir doblet i forhold til i fjor. Vi regner med en ytterligere økning på 50/60 % i 2016. Vi trenger mange, nye, kloke hoder og kan tilby gode betingelser, sier han til TK.