Offshoremerden vil koste Salmar hele en milliard kroner. Foto: Salmar Ocean Farming.

Starter bygging av havmerd innen kort tid

I løpet av noen uker starter byggingen av piloten til Ocean Farmings havmerd, ved det kinesisk verftet CSIC Qingdao Wuchuan Heavy Industry. Salmar har beregnet at investeringskostnadene vil bli minst 690 millioner kroner, skriver Teknisk Ukeblad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I slutten av februar fikk Ocean Farming historiens første utviklingstillatelser fra Fiskeridirektoratet. De har fått åtte tillatelser, med en MTB på 780 tonn for laks og ørret for en periode på sju år. Og lokaliteten skal være Frohavet utenfor Frøya.

I løpet av noen uker starter de ifølge tu.no nå bygging av piloten ved det kinesisk verftet CSIC Qingdao Wuchuan Heavy Industry.

På spørsmål om ikke byggingen kunne skjedd i Norge svarer Bernt Ege er prosjektleder for Global Maritimes utvikling av havmerden følgende:

– Det er ikke noe verft i Norge som i dag har en infrastruktur med dokk og kransystemer for å bygge en så stor enhet med en diameter på 110 meter og høyde på 68 meter. Vi har dessuten gode erfaringer med mange års samarbeid med verft i Kina, sier Ege til tu.no.