Skjermdump fra sendingen der statsministeren åpnet fabrikken.

Statsministeren åpnet utvidet fabrikk i Malmefjorden

- I dag feirer vi at norske bedrifter investerer i fremtidsrettet og moderne produksjon i Norge, sa statsminister Erna Solberg under åpningstalen i dag ved PTG sine fabrikklokaler i Malmefjorden i Hustadvika kommune. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Statsminister Erna Solberg stod for den offisielle åpningen av den nye lokalene via internett, og fulgte også med på en avtalesignering mellom PTG Frionordica og Ålesundsselskapet Artec Aqua. 

- Aller helst skulle jeg vært der sammen med dere, men jeg håper å få komme på besøk senere. For selv om vi har stått i en koronakrise det siste året, så har ikke dere ligget på latsiden. Dere har investert store summer i å utvide fabrikken, slik at produksjonskapasiteten av norsk sjømat kan økes – med lavere energiforbruk og redusert karbonavtrykk, sa Solberg. 

Høsten 2019 besluttet PTG å utvide fabrikken i Malmefjorden for over 20 millioner kroner. Nå er investeringen fullført, og i løpet av det nærmeste året vil selskapet toppe satsingen med ytterligere investeringer i hypermoderne produksjonsutstyr.

Bærekraftige og fremtidsrettede løsninger

- Vi må ikke glemme at de utfordringene vi hadde før koronapandemien, de kommer til å være der også etterpå. Vi må fortsatt jobbe for å omstille økonomien. Og vi må fortsatt jobbe for å redde klimaet. Skal vi klare det, må vi bli grønnere, smartere og mer nyskapende, sa Solberg og la til:

- I dag markerer vi at PTG har gjort nettopp det. Med kompetente og dedikerte medarbeidere - og mer enn 40 års erfaring i bransjen, så vet dere hva dere driver med. Dere har bygget opp spesialkompetanse på kjøling og oppvarming av sjøvann – ja, på verdien av perfekt temperatur. Alt for å gi fisken ideelle forhold, sa statsminister Erna Solberg i sin åpningstale.

- Energi er en råvare på linje med andre råvarer man benytter i produksjonen, men i tillegg til den direkte kostnaden medfører forbruk av energi et økt karbonavtrykk. Med vår ekspertise bidrar vi til å  effektivisere produksjonsprosesser slik at enerigforbruket og karbonavtrykket er minimalt, sier konsernsjef Terje Arnesen i PTG.

Norsk produksjon

PTG i Malmefjorden står for store deler av PTG-konsernets produksjon. Selskapet har tidligere investert i moderne maskineringssenter som allerede er på plass i de nye lokalene, og i løpet av vinteren vil det kompletteres med sveiseroboter. Sveiserobotene skal bidra til å oppskalere og effektivisere produksjonskapasiteten, og avlaste ansatte innen de mest repeterende og tyngre arbeidsoppgavene. 

Terje Arnesen sier at investeringen i produksjonslokaler og høyteknologisk utstyr vil øke PTG sin kapasitet og effektivitet betraktelig.

- Med produksjon i Norge og et landsdekkende service- og kompetansenettverk ivaretar vi våre kunders behov for kvalitet og leveringspresisjon. Som Norges ledende kuldetekniske kompetansemiljø har vi et definert fokus på å bidra til redusert energiforbruk og bedre klima, bedre matkvalitet og redusert svinn — lokalt og globalt, sier han. 

Mer enn 40 års erfaring

- Med leveransen til Artec Aqua og Salmon Evolution får vi demonstrert vår teknologi og mer enn 40 års erfaring fra sjømatbransjen. Den geografiske nærheten til Salmon Evolution er nok ikke avgjørende, men det er helt sikkert en fordel for de og Artec Aqua å kunne følge opp leveransen under byggeperioden på en enkel måte. Vi er også i nabolaget når det blir behov for vedlikehold og service, avslutter konsernsjef Terje Arnesen i PTG.