Illustrasjosnfoto: Linn Therese Skår Hosteland.

- Sterkt beklagelig når dyr lider

- Det er sterkt beklagelig at fisk har blitt utsatt for lidelser ved vår lokalitet, skriver Asle Rønning, daglig leder i Måsøval Fiskeoppdrett, etter at forholdene rundt Mattilsynets varsel om redusert MTB på en av deres lokaliteter ble kjent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rønning bekrefter at selskapet har mottatt varsel om midlertidig reduksjon av MTB på lokaliteten Fjølværet.

- Det oppstod i uke 35 en alvorlig situasjon på Fjølværet med en utvikling i lusenivå selskapet ikke tidligere har erfart.Dette er tragisk for den fisk som er rammet, det er sterkt beklagelig at fisk har blitt utsatt for lidelser ved vår lokalitet. Selv om situasjonen ved Fjølværet var svært krevende og ekstraordinær er dette ikke slik vi vil drive vår virksomhet, skriver han i en e- post.

Den daglige lederen påpeker at Måsøval har drevet med Lakseoppdrett i 43 år og produsert flere generasjoner i dette omfanget og i samme produksjonsområde uten tilsvarende hendelser.

- Denne hendelsen omfatter en av selskapets 10 lokaliteter. Det er sterkt beklagelig når dyr lider. Selskapet vil gjøre det som er mulig for å unngå å havne i en tilsvarende situasjon igjen. 

- Vi har i hele produksjonsfasen på 16 måneder hatt normal intern kapasitet til å håndtere død fisk. Dette var en ekstraordinær situasjon som krevde at vi måtte bruke ekstern beredskapskapasitet i henhold til våre avtaler. Vi fikk ikke slik kapasitet da vi trengte det i perioden med hasteslakting. Dette medførte at Fjølværet ikke ble ryddet for død fisk så godt som vi ønsket i en periode på noen dager under og rett etter hasteslaktingen, skriver Rønning.

Les også: Lerøy:- Kjenner oss ikke igjen i flere av Mattilsynets påstander