StofnFiskur sitt anlegg på Island. Foto: Bencmark

StofnFiskur med fornyet godkjenning for eksport av rogn til Chile

Chiles nasjonale fiskeri- og akvakultur byrå (SERNAPESCA), godkjenner 2 års fornyelse av importtillatelsen for rogn av atlanterhavslaks produsert av det islandske selskapet StofnFiskur, eid av Benchmark Holdings.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette betyr at StofnFiskur fortsatt er det eneste autoriserte selskapet for eksport av lakserogn til Chile, og sikrer at den chilenske grensen forblir åpen for import av rogn fra selskapets produksjonsanlegg på Island. Fornyelsen er resultatet av to års teamarbeid, fremragende biosikkerhetsstandarder, og det positive utfallet av den uavhengige kvalitetsrevisjonen av Stofnfiskur.

Beslutningen fra SERNAPESCA er basert på rapporten fra den chilenske dyrehelseavdelingen, og informasjon fra MAST (Islands mat- og veterinærmyndigheter) på systemet som gjør det mulig å evaluere og deklarere sykdomsfrie sone.

Dyrehelseavdelingen hos SERNAPESCA erklærer: "Rogn av Atlanterhavslaks produsert i smittefrie soner hos selskapet Stofnfiskur Ltda. overholder beskyttelsesnivået som kreves for alle agens som er oppgitt i evalueringen, og som det stilles krav til for offisiell sanitær sertifisering for import til Chile ".

- Vi er veldig fornøyd med at SERNAPESCA anerkjenner de høye standardene vi har etablert for våre produksjonssoner på Island, og som resulterer i at de nok en gang har godkjent våre anlegg for import av rogn til Chile, sier Dr. Jónas Jónasson, administrerende direktør i StofnFiskur HF i en pressemelding.

- Dette gir den chilenske industrien sikkerhet og fleksibilitet av forsyning. De får også muligheten til å maksimere kapasiteten på smoltproduksjon, ettersom StofnFiskur kan levere rogn hver eneste uke i året, konkluderer han.