Inntektene fra piggvarproduksjonen i Spania utgjør fortsatt det viktigste forretningsområdet i Stolt Sea Farm. Foto: Stolt Sea Farm

Stolt Sea Farm investerer mer i flatfisk

Stolt Sea Farm rapporterer om en omsetning i første kvartal i år på 25,4 millioner USD og et resultat på 1,1 million USD. Selskapet bygger to nye anlegg for tunge-produksjon, ett i Portugal og ett i Spania.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Konsernsjef i Stolt-Nielsen, Niels Gregers Stolt-Nielsen, satser mer på oppdrett. Foto: Stolt-Nielsen

Inntektene fra salg av piggvar økte med 2,9% i første kvartal 2019. Volumøkningen var på 4,4%, men ble trukket ned av en prisreduksjon på 1,3%, heter det i en børsmelding fra selskapet. Inntektene fra salget av tunge gikk ned med 19,5%.

Volumnedgangen var 17,2%, og prisene falt med 4,8% på grunn av økt konkurranse fra en sesongmessig høy villfangst. I stør-virksomheten gikk inntektene fra kaviar-produksjonen opp i første kvartal, drevet av en sterk volumøkning.

Satser mer på tunge

Stolt Sea Farm har de siste årene gjort store investeringer i produksjon av tunge (Solea vulgaris). Blant annet åpnet selskapet et produksjonsanlegg på Island i 2015. Nå er det to nye anlegg under bygging.

Det ene skal bygges i Tocha, Portugal, og det andre i Cervo, Spania. Når disse anleggene er klar for produksjon, vil det bety en kraftig vekst i oppdrett av tunge.

Les også: Stolt solgte mer piggvar