Gå til innhold
Annonse
laksemerd
laksemerd

Ordet satt løst under havbruksdebatten på Ewos sin fabrikk i Florø på fredag. - Det er en stor kunnskapsmangel blant politikerne i dag, uttalte NHOs regiondirektør i Sogn og Fjordane.

Annonse

Fredag 30. august var det duket for debatt om havbrukspolitikk på EWOS sin fabrikk i Florø. Stortingskandidater fra åtte ulike partier satt i panelet.

Det var NHO og FHL som inviterte til dialog og debatt om havbruk og Sogn og Fjordane sin framtid. Møtet åpnet med innlegg fra Hans Inge Algrøy (Vestnorsk Havbrukslag), Elin Tveit Sveen (fiskeoppdretter) og Peter Hagen (EWOS). Deretter var det duket for debatt.

Er sogn og Fjordane et nei-fylke? Utnytter vi for lite av kystsonen i fylket til matproduksjon? Kan fjorddeponi og fiskeri/oppdrett la seg kombinere? Dette var blant spørsmålene som kom opp under debatten. Alle partiene ga uttrykk for at de ville satse på havbruk som en framtidig vekstnæring, men det var en viss uenighet om hvilke faktorer som ville være de viktigste for næringen sin framtid. Alt fra markedstilgang til arealtilgang ble fremhevet som viktige saker for næringen. Flere lokale oppdrettere var tilstede på møtet, og disse framhevet behovet for at lokalt eierskap ble vurdert som en viktig politisk målsetning.

-Vi ville gi en viss opplæring til politikerne. Det er en stor kunnskapsmangel blant politikerne, hadde det vært mye kunnskap ville rammevilkårene vært heilt annerledes, sa NHO sin regiondirektør i Sogn og Fjordane, Jan Atle Stang, til NRK etter møtet.

Partiene som deltok var FrP, KrF, Venstre, SV, Arbeiderpartiet, Rødt, Høgre og Senterpartiet.

Hør NRK sin sak om debatten her 

Annonse