Trude Heggstad, daglig leder i Blått kompetansesenter, er prosjektleder for det nye kompetanseløftet som er sterkt ønsket av næringen. Foto: Blått kompetansesenter

Stor satsing på bedre fiskehelse

Blått kompetansesenter går i front for å få til kompetanseløftet havbruksnæringen må ha for å få nytte av de store investeringene de gjør i ny produksjonsteknologi. Målet er bedre fiskehelse, effektivitet og en mer bærekraftig næring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Fiskevelferd er ordet som gjentas aller mest innenfor havbruksnæringen i dag, sier Trude Heggstad, daglig leder i Blått kompetansesenter AS til Frøya nyheter.

Havbruksnæringen investerer betydelig i utviklingen av ny produksjonsteknologi. Det hjelper lite dersom det ikke brukes på riktig måte.

- Skal produksjonen økes slik man ønsker, må det skje på fiskens vilkår. Et økende fokus på fiskehelse og høye krav til administrasjon av et anlegg, gjør at de ansatte ved RAS-anlegg trenger mer kompetanse og kunnskap, sier Heggstad til avisen.

Får støtte fra fylkeskommunen

Det ønsker Blått kompetansesenter å gjøre noe med. Nå skal de gjennomføre et kompetanseløft i samarbeid med Val FOU og NTNU.

- Næringen etterspør mer kompetanse innen drift av RAS-anlegg. Vi har tatt ballen. Nå ser vi frem til å komme i gang, sier Heggstad.

I januar fikk Blått kompetansesenter innvilget søknaden hos Trøndelag fylkeskommune. De velger å støtte kompetanseløftet med 700.000 kroner regionale utviklingsmidler.

I tillegg går interessentene inn med samme sum i prosjektet som skal gjennomføres fra 2020 til 2022.