Nordlaks sin Havfarm 1. Illustrasjon: Nordlaks.

Storkontrakt på leveranser til Havfarmen

Selstad har signert kontrakt med Nordlaks om levering av oppdrettsposer og teknisk utstyr til den første havfarmen. I tillegg til oppdrettsposer skal det leveres utspilingssystem og vinsjer som skal sørge for at oppdrettsposene står optimalt i vannet og gir høy sikkerhet i anlegget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Selstad har utviklet ny oppdrettsteknologi i dette prosjektet. Et nytt og avansert utspilingssystem vil sikre at oppdrettsposene i Havfarm1 til enhver tid står optimalt utspilt. Systemet skal også skal brukes til alle ordinære arbeidsoperasjoner i anlegget, sier prosjektleder for Havfarm1 i Selstad, Kjetil Holvik i en pressemelding.

Den første stasjonære havfarmen skal plasseres på en eksponert lokalitet og Nordlaks har ifølge Selstad satt svært høye krav til kvalitet og funksjonalitet på de løsninger som leveres til prosjektet.

Avdelingsleder for oppdrettsutstyr i Selstad, Børre Waagan og kundeansvarlig og prosjektmedarbeider hos Selstad Steinar Hansen. Foto: Selstad.

Steinar Hansen, kundeansvarlig og prosjektmedarbeider hos Selstad forklarer at oppdrettsposene derfor blir produsert i et nyutviklet nett med ekstreme krav til både soliditet, styrke og levetid. Han sier utviklingsarbeidet har pågått i snart to år.

Nordlaks Havfarm gjør det mulig å flytte deler av produksjonen ut av fjordene noe som skal bidra til bedre miljø og gode betingelser for produksjon og fiskevelferd.

I tillegg til Havfarm1 er Selstad også engasjert som samarbeidspartner for flere av de utviklingskonsesjonene som nå er under behandling.