Gå til innhold
Annonse
Storm ved visningsanlegg i Hardanger.
Storm ved visningsanlegg i Hardanger.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsler for Troms og Vest-Finnmark. Tirsdag ventes det vestlig full storm med vindkast opp mot 35 meter per sekund.

Annonse

Øyvind Sjøthun Røen

– Det blir vestlig full storm 25 meter per sekund langs kysten og vindkast på opp mot 35 meter per sekund. Det farligste med stormen er vindstyrken og vindkastene, men det blir også regn, sludd og snø, sier meteorolog Rafael Kuhnel ved Vervarslinga for Nord-Norge til yr.no.

Ståle Hansen Fiskeridirektoratet
Ståle Hansen Fiskeridirektoratet
Ståle Hansen oppfordrer oppdretterne til å sjekke utstyret. Foto: Fiskeridirektoratet

Værvarslingen for Nord-Norge har sendt ut et såkalt OBS-varsel for landsdelen på tirsdag. Det er meldt full storm med vind fra 25 meter i sekundet til opp mot 35 meter.

– Man må være forsiktig hvis man skal ferdes ute. Det er ikke den typen vind du vil leke med, så folk bør tjore fast alle løse ting, sier meteorologen.

- Sjekk utstyret

Sist det blåste til storm lands norskekysten skjedde det to rømminger. Basert på de foreløpige prognosene kan så mye som 64 000 fisk ha rømt i disse tilfellene.

Regiondirektør I Fiskeridirektoratet, Ståle Hansen anbefaler oppdretterne til å dobbeltsjekke alt av utstyr.

- Oppdretterne bør være obs på at de følger de kravene som er satt ut ifra lokalitetsklassifiseringen. At alt utstyret er dimensjonert etter det og at dem ikke har noe ekstrautstyr eller håndtering som kan føre til at ting løsner slik at det blir hull i not. Er ting ordentlig, så vil det normalt ikke skje rømminger, sier Hansen

Den tøffe vinden kan bli en stor påkjenning på alt av fortøyninger. Foto: Akvasenter
Den tøffe vinden kan bli en stor påkjenning på alt av fortøyninger. Foto: Akvasenter