Rantex Marine produserer transportposer/ferskvannsbasseng, samt løsninger for transport, oppsamling og badebehandling med ferskvann. Foto: Rantex Marine AS:

- Stort fokus på ikke-medikamentelle løsninger

Rantex Marine kan vise til en omsetning på cirka fem millioner i 2015 - Dette er noe som vi er fornøyd med, tatt i betraktning oppstartskostnader fordelt på kun 3-4 driftsmåneder, sier daglig leder Nils Hovden. En optimistisk Hovden påpeker at de utover høsten vil lansere flere nye produkter rettet mot ikke-medikamentell behandling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rantex Marine er et spesialfirma som tilbyr systemer for oksygenering og presenninger spesielt for fiskeoppdrett i sjøen. Selskapet har levert en god omsetning, med tanke på at det er selskapets første år i drift siden oppstart i 2015. Omsetningen til selskapet var på 4,9 millioner, og driftsresultatet endte på minus 21 000 kroner.

Daglig leder Nils Hovden. Foto: Rantex Marine.

Daglig leder Nils Hovden sier til kyst.no at de er fornøyd med tallene for 2015.

- Vi er godt fornøyde med oppstarten av selskapet og resultatet for de første måneders drift. Selskapet blei etablert i september 2015 og resultatet preges naturlig nok av oppstartskostnader, vi er derfor godt fornøyde med å gå i balanse allerede i oppstartsåret. Omsetningen på fem millioner er i tråd med forventningene vi hadde, forklarer han.

Rantex Marine er et resultat av samarbeidet mellom Rantex Flaarønning og Oxyvision. Selv om selskapet er nytt har det eiere med lang historikk i næringen og aktuelle produkt som Hovden sier de har bygget videre på.

Rantex

Høy FOU-aktivitet

Investeringer i produksjonskapasitet og utstyr for effektivisering av produksjonen tas i morselskapene mens produktutvikling på nye og eksisterende produkter involverer alle.

- FoU aktiviteten er høy og vi er med i flere større prosjekter bl.a. for miljøvennlig bekjempelse av parasitter. I tillegg har vi tett dialog med enkelte kunder for å få eksisterende produkter enda mer brukervennlige og funksjonelle, utdyper han.

Salget for 2016 er Rantex Marine-sjefen godt fornøyd med.

-  Det er stor interesse og et stort fokus på ikke medikamentelle løsninger og det er størst interesse for våre luseskjørt og ferskvannsbasseng, forklarer Hovden til kyst.no.

Selskapet har hatt doble arbeidskift i produksjonen fra årsskiftet frem til ferien for å holde leveringstidene.

Han sier videre at avlusingspresenninger og Netox oksygeneringssystem for badebehandling er noe under forventning til nå, noe som er naturlig med tanke på at omfanget av badebehandling er kraftig redusert.

- Vi har derimot hatt en fin økning i salg av nødoksygen-systemer til utlandet, legger han til.

Lanserer nye produkt

Selskapet lover flere nyheter utover høsten, både nye produkter og forbedringer på eksisterende, som de mener vil utgjøre vesentlige forbedringer.

- De nye produktene våre er knyttet til ikke medikamentell behandling på en effektiv og skånsom måte og instrumentering. Forbedringer på dagens produkter er tekniske og materielle forbedringer i tillegg til brukervennligheten, forklarer han.