Storvik Aqua sin stand på Aqua Nor. Foto: Storvik Aqua.

Storvik Aqua var mer lønnsom tross kraftig fall i utenlandsmarkedet

Redusert salg i utlandet og økt satsing på FoU er to av hovedforklaringene på at omsetningen til Storvik Aqua falt med vel 22 prosent i 2015. Tross salgssvikten økte de fortjenesten. Daglig leder Svein Arve Tronsgård, er fornøyd med resultatet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Storvik Aqua har basen sin i Sunndalsøra, og satser fullt ut på FoU. Omsetningen til selskapet viser en nedgang på 10,9 millioner i 2015, der de endte på 38,1 millioner, mot 49 millioner i 2014.

- Det har vært en nedgang i omsetningen i 2015, noe som i hovedsak skyldes redusert salg til utlandet og dreining i produktområder for selskapet. Resultatet er positivt på tross av at selskapet har hatt en svært høy FoU aktivitet gjennom året. Vi ser nå økning på nye andre produktområder som gir vesentlig bidrag til resultatet, forklarer Svein Arve Tronsgård, daglig leder til kyst.no.

Daglig leder Svein Arve Tronsgård i Storvik Aqua.

Driftsresultatet til selskapet steg med 117 000 kroner, og ble totalt to millioner i 2015.

Ser fremtidig økning

Han sier at det i 2015 har vært stor aktivitet med utvikling av flere produkter samt å etablere allianser og å skaffe flere samarbeidspartnere i selskapet.

- Dette har økt bredden i produktporteføljen. Vi er i dag 14 ansatte i Norge, utsiktene for 2016 er gode og det er budsjettert en viss økning i omsetning og resultat, sier han kort. 

Storvik Aqua AS sin virksomhet består av produktutvikling, produksjon og salg av produkter, samt service/support tjenester til havbruksnæringen med produkter innenfor merdmiljø, biomasse, oksygen og fôring.

  • Storvik Aqua har levert utstyr i over 40 land og har egne datterselskaper i Chile og Skottland.
  • 10 prosent av omsetningen deres øremerkes forskning og utvikling.