Tre blir fire: Veterinær Marit Gundersen Skjærvik (foran) styrker kunnskapsbasen og utviklingskapasiteten i Val FoU AS, som fra før av består av daglig leder Kristine Fagerland (fra venstre), Halvor Mortensen og Hege Sekkenes.

Styrker laget for å møte økt innovasjonstakt langs kysten

Det blågrønne utviklingsselskapet Val FoU AS styrker fiskehelsekompetansen med veterinær Marit Gundersen Skjærvik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marit Gundersen Skjærvik er utdannet ved Veterinærhøgskolen og har de siste sju årene jobbet som kvalitetsleder ved slakteri og videreforedling hos havbruksselskapet SinkabergHansen AS. Før den tid jobbet hun med produksjonsdyr, skriver VAL FoU i en pressemelding.

- Det har vært givende og lærerike år. Nå var det tid for å prøve nye oppgaver og utfordringer, sier Gundersen Skjærvik.

- Oppdragsmengden vår speiler innovasjonsfarten i kystnæringene og ikke minst på Namdalskysten. Vi ser at flere utviklingsprosjekter retter fokus mot fiskevelferd og de biologiske dimensjonene. Nettopp derfor har det vært viktig for oss å styrke fiskehelsekompetansen i selskapet, forteller daglig leder Kristine Fagerland.

Følge opp prosjekter

Marit Gundersen Skjærvik skal følge opp igangsatte prosjekter som blant annet omfatter testing og validering av nytt utstyr og ny teknologi for havbruksnæringen, i følge selskapet.

Val FoU AS merker også betydelig økt etterspørsel etter skreddersydde kurs fra oppdrettsselskaper og servicebedrifter i både inn- og utland. Ansettelsen vil også bidra til økt satsing innenfor fagfeltet blågrønne innovasjoner og bioøkonomi.

- Økt kapasitet på fiskehelseområdet gjør oss i stand til å realisere flere av idéene som vi til nå ikke har hatt kapasitet til. Marits bakgrunn fra både havbruks - og landbruksnæringen passer godt inn i flere av disse, sier Fagerland.

Val FoU AS består etter ansettelsen av fire heltidsmedarbeidere, hvorav halvparten har spisskompetanse innenfor dyrehelse og fiskevelferd. Val FoU AS leverer kompetente FoU-tjenester og bidrar til økt verdiskaping i sjømat- og landbruksnæringen. Selskapet er en viktig kunnskaps- og nettverksleverandør til næringsliv og utdanningsinstitusjoner både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.