Gå til innhold
Annonse
Foto: Grieg Seafood Finnmark
Foto: Grieg Seafood Finnmark

-  I dag har vår lokalitet Hesten utenfor Nyvoll fått alle merdene utstyrt med de nye econettene. Vi gleder oss over nyvinningen og gleder oss til smolten ankommer med brønnbåt i løpet av kort tid, sier Lasse Sørnes i Grieg Seafood Finnmark.

Annonse

Grieg Seafood Finnmark har nylig byttet ut alle nettene i merdene sine ved lokaliteten «Hesten» i Finnmark, og erstattet de med Econett.

- Kan du si litt om hvorfor dere har valgt å bytte alle nettet til econett?

Kommunikasjonsansansvarlig Lasse Sørnes. Foto: Grieg Seafood Finnmark
Kommunikasjonsansansvarlig Lasse Sørnes. Foto: Grieg Seafood Finnmark

- Vi ønsker å komme i gang og teste ut denne nyvinningen. Econett eller lignende nett er en del av våre tiltak innenfor de grønne konsesjonene, og vi trenger erfaring med nettene før vi kommer i gang, sier kommunikasjonsansvarlig Lasse Sørnes.

Mer rømningsikre nett

Han sier at blant fordelene skal nettene være mer rømningssikre, mindre vedlikehold, som resulterer i færre større kritiske operasjoner og ikke minst skal de være enkle å håndtere.

- Nettene vi satt ut gikk ca 3-4 timer per stykk å få på plass. Vi satt ut seks stykker. Med andre ord, det gikk meget bra, sier Sørnes.

- Hva har det å si for rømmingsrisikoen å bytte not?

- Først og fremst må rutiner følges punktlig og menneskelig svikt minimeres. Utstyret kan aldri erstatte gode rutiner. Men disse nettene skal være betydelig sterkere enn nøtene som har vært brukt i alle år. En kan vel være så ærlig å si at innovasjonen innenfor nøter ikke har vært på høyde med resten av innovasjonen i næringen, og at dette er et nødvendig steg i riktig retning. Vi tror at dette vil være et av mange viktige skritt mot en fremtidig nullvisjon av rømming. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.

Grieg Seafood Finnmark satser på econett, som tar cirka 3-4 timer og få på plass. Foto: GSF
Grieg Seafood Finnmark satser på econett, som tar cirka 3-4 timer og få på plass. Foto: GSF

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse