Sunniva Wannebo Kui er ny i Skretting teamet. Foto: Privat.

Nyansatt i Skretting

Sunniva Wannebo Kui (48) er ny kundekonsulent/salgskonsulent for marine arter i fôrselskapet Skretting, og brenner for arbeid med hav og fisk. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sunniva Wannebo Kui startet i stillingen som salgs og kundekonsulent den 1.mai i Skretting, og har kontorsted på Averøya. Hun er en del av et marinfisk team på fire stykker.

Hennes ansvarsområdet er marine arter, og kontakt med kunder fra Midt- Norge og sørover, men hun påpeker at hun vil også være involvert i andre kunder i de nordligste fylkene.

Arbeidsoppgavene sier hun blir å jobbe med marine arter, fôrutvikling og fôringsregimer blant annet. 

- Det blir ganske mye fokus på rensefisk fremover, samt kveite og torsk. Jeg skal jobbe med å få på plass det beste fôret til de marine artene, sier hun til Kyst.no. 

20-års erfaring i næringen

Kui kommer fra Patogen analyse hvor hun har jobbet de siste fire årene som «Key account manager». 48-åringen har tidligere jobbet noen år i fôrselskapet BioMar og NCE Aquaculture. Hun har 20 års erfaring i ulike yrker i havbruksnæringen.

- Jeg har vært i næringen lenge og har mye erfaring innenfor administrasjon, fôr, fiskehelse og forskning. Denne varierte erfaringen tror jeg kan være nyttig å ha med seg i denne stillingen jeg nå har fått. Jeg har også et ganske stort nettverk i næringen som vil være verdifullt i denne jobben. 

Hun påpeker at det kommer til å bli mye reising fremover i den nye jobben der hun vil besøke ulike oppdrettere langs kysten, noe hun ser frem til. 

Den nye kundekonsulenten i Skretting har mer enn 20-års erfaring i næringen. Foto: Privat.

- Marine larver

Kui har en utdanning fra NTNU, og hovedfaget var marin biologi.

- Jeg er også utdannet dykkerinstruktør og er generelt interessert i havet og biologi, og satset derfor på en karriere innen havbruksnæringen. Utdanningen min er spesialisert på marine larver og startfôring, med torskelarver blant annet som tema. Jeg er opptatt av å få ting til å fungere og har alltid vært fasinert av havet og økosystemer. Det er veldig spennende å se hvordan larvene utvikler seg og hva ernæring har å si for utviklingen. Å se fisken vokse er veldig spennende, sier hun engasjert. 

Å jobbe med utvikling mener Kui også er spennende.

- Jeg ser frem til å se vekst og fremgang hos fisken og larvene, og at fôret bidrar til dette. Det er viktig for meg å være med å bidra til å få en robust og god fisk.

Kui forteller at Skretting ønsker å være en tydelig aktør innen marin fisk og ser inn i flere andre arter enn torsk og kveit.

- Ingenting slår norske farvann

Kui er født og oppvokst i Trondheim, men bor nå i Ålesund. På fritiden bruker hun mye av tiden sin i naturen, og en av hennes store lidenskaper er dykking. 

- Dette gjør jeg så ofte jeg har anledning. Jeg har dykket på mange ulike steder i verden som er veldig vakre, men ingenting slår å dykke i norsk farvann. Det er like vakkert under vann som over vann i Norge. Du ser masse forskjellig fra tareskog, vrak og huler, dype kløfter og bratte stup, spennende fiskearter, og ikke minst er Norge det eneste landet i verden der du kan høste råvarer helt lovlig til eget konsum. Så når jeg har mulighet blir det ofte dykket etter kamskjell og annen fangst, forteller den sporty 48-åringen.