Gå til innhold
Annonse
Stolt Sea Farm produserer bl.a. piggvar av varemerket Prodemar.
Stolt Sea Farm produserer bl.a. piggvar av varemerket Prodemar.

Tredjekvartal ble svakere enn de foregående for Stolt Seafarm. Men de tror at avslutningen på året vil bli bedre for salg av oppdrettet marinfisk.

Annonse

Stolt Sea Farm melder om et tredjekvartalsresultat (til og med 31. august) at omsetningen endte på på 18.5 millioner dollar, opp fra 15.3 millioner i andre kvartal.

- Resultatet for Stolt Sea Farm ble marginalt svekket i tredje kvartal om man ser bort fra nedskrivninger, skriver de i kvartalsrapporten.

Driftsresultatet før ned-og avskrivninger endte på 0.4 millioner dollar, sammenlignet med 0.7 millioner dollar i andrekvartal. Men med nedskrivninger på 2,9 millioner endte de med en EBIT (operating profit) på minus 2,5 millioner dollar, mot pluss 2,4 i andrekvartal i år og pluss 2,5 i tredjekvartal i 2016.

Stolt Sea Farm forventer at resultatene skal bedre seg i fjerdekvartal, delvis drevet av normalt bedre priser opp mot jul.

Utvikling på pris og volum:

  • Prisen på piggvar sank med 2.6% i kvartalet, mens volumet på solgt piggvar økte med 17% som følge av økte volumer som selges for andre produsenter.
  • Prisene på sjøtunge var uforandret i kvartalet, men volumet økte med 15%, som følge av økt produksjon på Island.
  • Kaviarprisene økte i tredjekvartal men volumet gikk ned, noe som resulterte i en flat utvikling for omsetningen på fisken.

Stolt Sea Farm driver oppdrett ved 15 landbaserte anlegg. De produserer piggvar og tunge ved syv anlegg i Spania, ett på Island, ett i Frankrike, ett i Portugal og ett i Norge. De produserer også stør og kaviar ved fire anlegg i California.

Årlig produksjonskapasitet ved anleggene er 5 400 tonn piggvar, 850 tonn tunge, 500 tonn stør og 10 tonn kaviar.