Arkivfoto: Marine Harvest

- Ta gevinst nå

- Kortsiktig ser vi risiko for en større korreksjon, derfor ser vi det som en god mulighet for å ta gevinsten i Marine Harvest nå, skriver Nordea Markets i dagens Ukerapport, og tar Marine Harvest ut av både den Nordiske porteføljen og Global 30.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norde Markets ser en stor risiko for et større sesongmessig prisfall på laks enn vanlig etter sommerferien.

- Tilbudet av laks har vært ekstraordinært lavt over sommeren, og vår analyse viser at den sesongmessige stigningen i tilbudet etter sommerferien kan bli større enn vi normalt ser. De seneste ukene har lakseprisen nådd nye høyder. Det betyr at prisen nå er rundt NOK 80-85 per kilo, som er tett på en fordobling av prisen i forhold til samme periode fra 2013 til 2015, heter det i rapporten.

Med ekstraordinært lavt tilbud og laksepriser på rekordnivåer over sommeren gir det en risiko for en kortvarig stor nedadgående korreksjon i lakseprisene er grunn til at man i følge rapporten bør ta gevinsten på investeringen.

- Den sesongmessige svingningen endrer ikke på vår fundamentalt positive holdning til lakseindustrien, hvor tilbudet har vanskelig med å følge etterspørselen, men vi velger å ta Marine Harvest av både den Nordiske porteføljen og Global 30, mens vi avventer en forventet bedre mulighet for å kjøpe aksjen igjen. Grieg Seafood forblir på den Nordiske porteføljen, da aksjen er lavere vektet og fortsatt er billigere priset, samt at selskapet er på en reise mot høyere lønnsomhet, skriver Nordea i sin Ukerapport.